DéFi-voorzitter Olivier Maingain.
Volledig scherm
DéFi-voorzitter Olivier Maingain. © BELGA

Vlaams Belang hekelt "misbruik Vlaams belastinggeld" voor nieuwe functie Olivier Maingain

Het Vlaams Belang is misnoegd over het nieuws dat Olivier Maingain (DéFI) wellicht een functie als ‘verbindingsofficier’ krijgt die de banden moet aanhalen tussen de Franstaligen in Brussel en Wallonië enerzijds en de Franse gemeenschap anderzijds. “We stellen vast dat het belastinggeld dat rijkelijk van Vlaanderen naar Wallonië en Franstalig Brussel vloeit, vandaag misbruikt wordt om een ronduit anti-Vlaamse politiek te voeren, en om uitgebluste politici aan een nieuw postje te helpen”, zegt de oppositiepartij in een reactie. Ook de MR noemt de nieuwe functie “niet nuttig, duur en ondemocratisch”.

39 reacties

  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Vera Bres. De subsidies zijn door vorige staatshervormingen grondwettelijk vastgelegd en men kan "de kraan" niet dichtdraaien. Wat wel vastligt is dat vanaf 2024 de transferts gradueel worden afgebouwd om te stoppen in 2035. Dat is nu de grote inzet voor Wallonie, er is deze keer geen grondwetsherziening, dus kan men ten vroegste in 2024 daarover beginnen spreken, om dan EVENTUEEL in 2029 te veranderen, lees exra centen. Lukt dat niet tegen 2029 is het in 2035 gedaan met de transferts
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Blijkbaar heeft het Brusselse gewest zulke goede banden met de Vlaamse regering dat daar geen 'verbindingsofficier' nodig is. De natte droom van DéFi om een corridor van Brussel naar Wallonië te creëren is terug springlevend.
  • Franc saas

    5 jaar geleden
    |@Peter Janssen....Zo is dat Peter !!.............. Waarom moet vlaanderen betalen voor een graaipostje van een vlamingenhater om voor franstaligen brussel en Wallonië te ‘verbinden’?Dat betalen ze maar schoon zelf! Hoog tijd dat de overheid afslankt en fórs want wij zijn het spuugzat die graaiende niksnutten te onderhouden die ons enkel bestelen langs alle kanten voor zelfverrijking zonder énig bestuur!
  • Vera Bres

    5 jaar geleden
    En we hebben al zoveel regeringen, gouverneurs etc ...als er dan niets meer over is gaan ze zelf wel een postje bijmaken , de Vlaamse belasting betaler zal wel betalen .Doe de geldkraan naar Wallonië en Brussel nu toch eens dicht .
  • Marleen Sauvillers

    5 jaar geleden
    Het gaat toch te ver.Dat kunnen we niet meer blijven betalen. Waarom hekelt Vld en spa dat ook niet. Dat zijn geen Vlaming en.