Kigali met haar twee welpjes.
Volledig scherm
Kigali met haar twee welpjes. © Zoo Leipzig

Leeuwin eet plots haar twee pasgeboren welpjes op in Duitse zoo

De dierentuin van Leipzig is in rouw. Leeuwin Kigali heeft er onverwacht haar twee pasgeboren welpjes opgegeten. De leeuwtjes waren pas drie dagen oud.

17 reacties

  • Machteld Eylenbosch

    5 jaar geleden
    In het wild eten mannelijke leeuwen ook pups op het is de natuur
  • Johannes Martens

    5 jaar geleden
    Dit heeft wellicht niets met ziek zijn te maken, maar met stress. De drukte die het dier ervaart tijdens de geboorte, omgevingsgeluiden en de omgeving waarin ze bevalt, bezorgen haar voldoende stress om de jongen op te eten. Deze dieren horen niet in gevangenschap te leven, en zeker niet voor menselijk vermaak.
  • Melina De Baerdemaeker

    5 jaar geleden
    Ze gaat het blijven doen is niet omdat ze ziek zijn heb kat gehad gezonde jongen opgegeten ze blaasde naar andere jongen van andere katten ook en zou ze aanvallen. Weg halen bij bevalling van volgende welpjes.
  • Danielle Duym

    5 jaar geleden
    Wij bekijken dit vanuit menselijke emoties en dan het lijkt het gruwelijk. Je mag nooit vergeten dat het om een dier gaat. Idem met een gewone huiskat. Ze gedragen zich als dieren, niet als mensen. Ik ben dit ooit één keer vergeten met mijn kat en het heeft mij bijna mijn leven gekost door gangreen. De kat leeft nu, jaren later nog bij mij en ik hou zielsveel van haar maar ik zal dezelfde fout niet meer maken. Een dier blijft een dier.
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Tsja, dat gebeurt wel eens, meestal is er dan iets niet in orde met de kleintjes, maar het blijft natuurlijk geen leuk iets