Vlaams parlementslid Tom De Meester (PVDA)
Volledig scherm
Vlaams parlementslid Tom De Meester (PVDA) © Wannes Nimmegeers

PVDA: “Pijnlijk hoe progressieve partijen zich uit elkaar laten spelen door De Wever”

binnenlandVlaams parlementslid Tom De Meester (PVDA) kijkt naar eigen zeggen met stijgende verbazing naar het "opbod" tussen sp.a en Groen "om absoluut deel te mogen uitmaken van de regeringen met Bart De Wever". Hij vindt het pijnlijk hoe de progressieve partijen zich door de N-VA-voorzitter "uit elkaar laten spelen". Dat zei De Meester vandaag in De Ochtend op Radio 1.

61 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Pijnlijk om vast te stellen dat communisten geen voet aan de grond krijgen ; zeker niet in Vlaanderen.
  • Geert Verschelde

    5 jaar geleden
    De ene partij stelt sociale eisen en extreme eisen op gebied van klimaat om in een Vlaamse regering te willen stappen. Een andere partij stelt als eis dat ze enkel in Vlaamse regering stappen als ze ook in de Federale zitten. Andere partijen willen dan niet in een regering stappen waar het VB in zit. Te veel tegengestelde eisen laten niet toe een stevige regering te vormen.
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    wie of wat houdt pvda tegen om zelf een progressieve regering op de been te brengen? VB en NVA hebben samen immers geen meerderheid dus is het perfect mogelijk. Of is dit weer een staaltje van wat te staan roepen aan de zijlijn ipv te werken waarvoor de burger ze vorstelijk betaald namelijk het land besturen in het belang van de burgers
  • Yves Pinoy

    5 jaar geleden
    @Eric Loyens: U heeft gelijk wat betreft de vakbonden betreft, ze hebben ervoor gezorgd dat er welvaart kwam, rechten en plichten, ze hebben prachtig werk geleverd en in het buitenland konden ze daar vroeger een voorbeeld aan nemen. Maar na 40 jaar is de inspiratie weg en een groeiende welvaart zoals onze generatie (jaren 50-70) kende, is helaas voorbij en komt niet meer. Bovendien zijn er geen staatsmannen en leiders meer die eigenbelang opzij schuiven en ervoor gaan. Cordon sanitaire of niet.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    overal in de wereld gooien ze de communisten buiten en wij ,één van de welvarendste landen ter wereld , gaan ze binnen pakken ? goed zot ... dat ze maar wat progressief gaan doen in venezuela