Zondag werd in het park aan het AfricaMuseum een evenement georganiseerd met als verkleedthema Afrika.
Volledig scherm
Zondag werd in het park aan het AfricaMuseum een evenement georganiseerd met als verkleedthema Afrika. © Illias Teirlinck

Afrikamuseum Tervuren voert ethische code in voor publieke activiteiten in museum of park na ophef over Thé Dansant

De directie van het Afrikamuseum in Tervuren maakt werk van een ethische code voor publieke activiteiten in het museum of park om ervoor te zorgen dat de organisatoren het Afrikaanse continent met respect behandelen. Dat meldt directeur Guido Gryseels in reactie op de negatieve reacties op de Afrohouseparty die Thé Dansant afgelopen zondag organiseerde in het park.

6 reacties

  • Ann Vanhengel

    5 jaar geleden
    Ik was zelf aanwezig en heb niets gezien wat in mijn ogen aanstootgevend was. Ik ben nochtans iemand die zelf nogal eens als '(te) politiek correct' gezien word. Ok, de affiche, inkleding en outfits waren een beetje cliché maar dat lijkt me ook eigen aan een thema-event.
  • Jozef Nagels

    5 jaar geleden
    Ik snap niet goed waarom het wit of zwart schilderen van een gezicht een moreel standpunt weergeeft. Het zou misschien ook een teken van respect en verbondenheid kunnen zijn als iemand op die manier de witte of zwarte medemens uitbeeldt. Waarom achter alles het negatieve zoeken?
  • Benny Winters

    5 jaar geleden
    Politieke correctheid tot in het absurde.
  • Frank Louman

    5 jaar geleden
    Moest die mens een racist zijn zou hij daar niet zijn he mensen. Die man doet gewoon zijn best.
  • erik dejonck

    5 jaar geleden
    Wat is er fout aan een mooie affiche waarop "een giraf in de savanne met een ondergaande zon" ? Moest het dan een "stadszicht van Kinshasa zijn op het middaguur" ?