REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Luxemburg wil cannabis legaliseren en handel zelf organiseren. Experts verwachten domino-effect in rest van Europa

Witte rook in Luxemburg: het land wil cannabis binnen de vier jaar volledig legaal maken. Recreatief gebruik is dan niet langer verboden, en de productie komt onder controle van de overheid. “Alleen zo blijft de drug veilig”, klinkt het bij de regering. “Het is een kwestie van volksgezondheid.” Experts houden rekening met een domino-effect in de rest van Europa.

76 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Waarom niet? Tabak en alcohol zijn ook gelegaliseerd. De taksen er op zijn niet min. Dat zal ook gebeuren bij cannabis. Als ze daar hun centen kunnen halen dan zoeken ze het niet elders.
  • Herbert Majestic

    5 jaar geleden
    Margaretha Mensen met ontwikkelende hersenen kunnen zonder enig gevaar CBD-rijke cannabis gebruiken, THC-rijke cannabis kunnen ze beter mijden, dat zal elke expert u bevestigen. Maar dat geldt ook voor alcohol! Wat hier toegelaten wordt voor zelfs -16 jarigen. Je wordt echt niet dom van THC: ik rook al nederwiet van mijn 15 jaar ongeveer en ik heb door de jaren heen met veel andere mensen cannabis gerookt, wij zn allemaal modelburgers geworden met jobs en hogere diploma's. Niet overdrijven dus!
  • Stefan Braem

    5 jaar geleden
    @Mestdagh....Alcohol en tienerbrein gaan ook niet echt samen.
  • Jonas Lozier

    5 jaar geleden
    @Margaretha: Alcohol en een tienerbrein, gaat dat samen voor jou? Zo nee, alcohol verbieden voor jongeren tot ... 16 jaar? ... 18 jaar? En dan mogen ze zich plots volkappen?? Mijn punt is: Volkse drugs, in de brede betekenis, horen bij het leven. Het belangrijkste is om jongeren (eigenlijk iedereen) er wijs mee te leren omgaan. Af en toe es wat verstrooiing is best ok hoor. Mssn zelfs beter dan geheelonthouding.
  • Miranda Mestdagh

    5 jaar geleden
    Cannabis en een tienerbrein : die twee dingen gaan niet samen. Dit is een aanslag op een hele generatie jongeren hun toekomst.