Opnieuw haalt Vlaams Belanger uit naar holebi’s

Opnieuw komt een Vlaams Belanger in opspraak door homohaat. Het Aalsterse gemeenteraadslid Steve Herman noemt de Londense Gay Pride op Facebook “walgelijke toestanden die gestopt moeten worden”.

mvdr

Een foto van drie mannen in een roze string op de Gay Pride van een maand geleden in Londen. Met daarbij de tekst: “Iedereen is wat hij is. Maar deze walgelijke wantoestanden (waar ook Aalsterse SP.A-gemeenteraadsleden aan deelnemen) moeten gestopt worden. Nog andere beelden plaats ik bewust niet, omdat Facebook me zou kunnen blokkeren.” Hoewel Herman veel reacties krijgt op zijn post blijft hij achter zijn uitspraken staan. “Deze platvloerse parades zijn een kaakslag voor de deftige holebigemeenschap. Ik heb er niks op tegen dat ze zich vermaken in hun darkrooms, maar ik kan het niet goedkeuren dat het in het openbaar gebeurt.”

Eerder haalde kersvers Vlaams Belang-Kamerlid Dominiek Sneppe al uit naar holebi’s. Zij vindt holebi’s die trouwen en kinderen krijgen “een brug te ver”. Voorzitter Tom Van Grieken betreurde die uitspraken toen, maar reageerde gisteren niet op wat Steve Herman verklaarde.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer