Richard Yu, hoofd van de consumentenafdeling bij Huawei.
Volledig scherm
Richard Yu, hoofd van de consumentenafdeling bij Huawei. © AFP

Huawei presenteert eigen besturingssysteem HarmonyOS: “Overstap van Android kan onmiddellijk”

De Amerikaanse ban op Huawei blijft duren, maar ondertussen heeft het Chinese telecombedrijf wel een eigen besturingssysteem klaar voor smartphones en andere slimme toestellen. Het alternatief heet ‘HarmonyOS’ en werd vandaag voorgesteld op een persconferentie in Dongguan. Het besturingssysteem zou Android “onmiddellijk” kunnen vervangen, mocht dat nodig zijn, volgens topman Richard Yu.

74 reacties

  • wilfie hermans

    5 jaar geleden
    ik denk dat de USA huawei onterecht beschuldigd va spionage omdat huawei minder snel te kraken zou zijn door de FBI en dat vinden de amerikanen duidelijk een probleem
  • georges friant

    5 jaar geleden
    ik begrijp niet wat ze hier allemaal zitten te zeggen over China, maar op dat gebied is China toch hetzelfde als de USA, ze bespioneren ons allemaal.
  • Herbert Majestic

    5 jaar geleden
    Niemand lijkt te beseffen dat Edward Snowden naar buiten gebracht heeft dat de NSA in alles wat uit Amerika komt een achterpoortje heeft. Ze hoeven Apple, Google, .. niets te vragen als ze volledig, jouw extreem persoonlijke privacy willen doorpluizen. Zonder Snowden wist niemand dat, Snowden heeft als dank voor zijn dienst aan de burgers, een gevangenisstraf gekregen. De overheid is er voor de burgers? Of voor iemand of iets anders? Spioneren op eigen bevolking, het is de norm, schandalig!
  • Danielle Duym

    5 jaar geleden
    Zelf ben ik ontzettend tevreden over mijn Hawei smartphone. Hij gaat al 3 jaar mee, is al enkele malen hard op de grond gevallen maar werkt nog steeds even goed als op dag 1. Voor het werk heb ik een I-Phone maar als ik voor mijzelf zou moeten kiezen zou ik ongetwijfeld voor Huawei gaan.
  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    Goede stap om dit open source te maken. We hebben meer alternatieven nodig want we hangen veel te veel af van Amerika, wat een enorme gevaarlijke situatie is. Europa zal er niets tegen ondernemen, gelukkig hebben we de Chinezen, waar we dan kunnen op terugvallen indien nodig.