© HOLLANDSE HOOGTE / ROEL BURGLER

Nederlandse jongen (14) omgekomen bij val in Spaans ravijn

Een 14-jarige Nederlandse jongen is donderdag omgekomen in de Spaanse Pyreneeën tijdens een vakantie met zijn ouders. Vooralsnog gaan de Spaanse autoriteiten uit van een ongeluk.

jvh

De ouders van het minderjarige slachtoffer besloten donderdagavond even te gaan wandelen, terwijl hun zoon achterbleef op de camping in de buurt van de plaats Espot, zo melden Spaanse media. Toen zijn vader en moeder terugkeerden naar het verblijf, was de tiener verdwenen. Daarop werden de hulpdiensten ingeschakeld.

Nadat de jongen als vermist werd opgegeven, werd een zoekactie op touw gezet. Toen er om 4 uur ’s nachts nog geen spoor van de jongen was, werd de zoektocht gestaakt. Vrijdagochtend trokken politie en brandweer er opnieuw op uit om de tiener op te sporen.

Met behulp van een helikopter werd het lichaam van de jongen vrijdagochtend omstreeks 9.30 uur in een ravijn in de buurt van de camping aangetroffen. Een speciale bergeenheid van de Catalaanse politie werd opgeroepen om bij het moeilijk bereikbare lichaam te komen.

De politie onderzoekt nog hoe de minderjarige jongen in het ravijn belandde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer