Minister Maggie De Block heeft besloten het veelbelovende maar dure middel tegen zware migraine niet te vergoeden via de ziekteverzekering.
Volledig scherm
Minister Maggie De Block heeft besloten het veelbelovende maar dure middel tegen zware migraine niet te vergoeden via de ziekteverzekering. © BELGA

Kopzorgen: De Block betaalt veelbelovend medicijn tegen migraine niet terug

Het veelbelovende maar dure middel tegen zware migraine Aimovig zal in ons land niet worden terugbetaald. Patiënten én specialisten reageren verbouwereerd. Dat schrijft Het Nieuwsblad zaterdag.

31 reacties

  • Danny De Graeve

    5 jaar geleden
    Ze heeft groot gelijk, 500 tot 1000€ voor een doosje pillen,. Om van te duizelen. Gewoon maffia praktijken van de pharma industrie. En dit is nog maar voor een medicijn. En wie moet zich blauw betalen, juist de belasingsbetaler. Dat ze hun pillekes dan zelf maar slikken
  • André Gijbels

    5 jaar geleden
    Zodra zij geplaagd zit met migraine, dan zal ze het laten terug betalen
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    De Block die de gezondheidszorg volledig gaat kapot maken . Zij wil een goede overeenkomst met de farma industrie waar zij beter van word en ook haar partij.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Excuseer! de Block betaald helemaal niets, het is met ons geld dat ze speelt, het geld van de sociale bijdragen je weet wel die die haar partij wilt afschaffen zodat geen enkel medicijn nog wordt terugbetaald en alleen rijken naar de dokter kunnen.Migranten en illegalen krijgen wel alles gratis nietwaar en die betalen nooit een cent sociale bijdrage.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Kan Maggie De Block op dit moment wel beslissen of de kosten terugbetaald worden? De regering is in lopende zaken en mag dus niet meer uitgeven per maan dan het voorbije jaar per maand uitgegeven is. Ik denk ook dat de volgende regeringen het uitermate moeilijk gaan hebben om alle 'levensreddende' medicijnen terug te betalen, laat staan de niet-levensreddende.