Brandweerzonecommandant Bert Swijsen van zone Zuid-West Limburg.
Volledig scherm
Brandweerzonecommandant Bert Swijsen van zone Zuid-West Limburg. © BELGAONTHESPOT

Brandweerkorps zwaar aangeslagen: "Twee slachtoffers waren jonge vaders”

De dodelijke brand op de Koolmijnlaan in Beringen maakt van vandaag een zwarte dag voor alle brandweermannen en -vrouwen. "Dit wil je nooit meemaken. Dit is een nachtmerrie voor iedere brandweerman", zei zonecommandant Bert Swijsen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Twee brandweermannen van de post Heusden-Zolder lieten het leven. Vier andere brandweerlieden liepen verwondingen op.

20 reacties

  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Slachtoffers waren jonge vaders. Erg. Maar daar kan je niets meer aan veranderen. De jonge weduwen en de jonge kinderen, de achtergebleven echter, daar kan en moet voor gezorgd worden.
  • Annique Vantorre

    5 jaar geleden
    Ik hoop dat het niet de 2 mannen zijn die hier mijn wespennest kwamen uitbranden. Ook jonge mannen ook hier van het dorp. Het is voor iedereen erg maar ik ga heel erg schrikken als het een van hun blijkt. Vreselijk. Ik ben de hele dag er ziek van.
  • Guy bogaerts

    5 jaar geleden
    Wat een drama, het leven laten door andere levens te willen redden. Veel sterkte aan familie, vrienden en collega’s. Als je ziet hoe hulpverleners dag in dag uit klaarstaan om mensen in nood te helpen, hoop ik dat iedereen zijn ogen opengaan en meer respect tonen naar deze helden toe.
  • ronald kesteloot

    5 jaar geleden
    Héél spijtig en de magere troost is dat ze hun leven gediend en gegeven hebben voor de maatschappij. Niemand wou dit maar snap niet goed dat het eigenlijk kon gebeuren en wens de bevelvoerende eveneens veel sterkte...
  • philippe quinart

    5 jaar geleden
    We kunnen niet genoeg respect hebben voor deze mannen en voor zij die dag in dag uit zich inzetten voor onze veiligheid en ons welzijn. Sterkte aan de familie, aan de leden van hun korps en aan alle andere brandweermannen en vrouwen.