© AFP

Max Verstappen krijgt nieuwe teamgenoot vanaf de GP van België

Het Formule 1-team van Red Bull heeft Pierre Gasly voor de tweede helft van het seizoen vervangen door Alexander Albon. De Fransman Gasly moet een stapje terugdoen naar Toro Rosso, de opleidingsploeg van Red Bull. De Thaise Brit Albon, die teamgenoot wordt van de Nederlander Max Verstappen, verschijnt op 1 september voor het eerst namens Red Bull aan de start in de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps.

Maarten Delvaux

“Red Bull verkeert in de situatie dat het vier getalenteerde Formule 1-coureurs onder contract heeft staan die kunnen roteren”, meldt de Oostenrijkse renstal maandag. “Het team zal de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en aan de hand daarvan zal worden besloten wie er naast Max wordt opgesteld in 2020.”

Pierry Gasly staat na elf GP’s op de zesde plaats in de WK-tussenstand, Albon is vijftiende. Max Verstappen, die dit seizoen al twee races won (Oostenrijk en Duitsland), volgt als derde na leider Lewis Hamilton en Valtteri Bottas (allebei Mercedes).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer