Bart De Wever (N-VA) geeft op een persconferentie tekst en uitleg over zijn startnota en de Vlaamse regeringsvorming.
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) geeft op een persconferentie tekst en uitleg over zijn startnota en de Vlaamse regeringsvorming. © VTM NIEUWS

Minderhedenforum: “Voorstellen startnota bemoeilijken integratie van nieuwkomers”

Met nieuwe bijkomende voorwaarden, controles en sancties maakt de N-VA de integratie en de participatie van veel nieuwkomers in onze samenleving moeilijker. Dat stelt het Minderhedenforum in een reactie op de startnota van Vlaams informateur Bart De Wever.

80 reacties

  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Het is de kiezer die de kaarten zo gelegd heeft dat diegenen die een strenger integratiebeleid willen, niet de meerderheid halen. En de droom van de traditionelen is dat VB nog meer stemmen afneemt van N-VA, om via het cordon weer volledig baas te kunnen zijn.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Te veel focus op ‘Vlaamse identiteit’???? Dat zou hoog TIJD worden dat nieuwkomers onze cultuur en identiteit RESPECTEREN en onze normen, waarden en vooral WETTEN aanvaarden en naleven. Moeten daartoe al maatregelen genomen worden, dan horen ze hier niet thuis wegens hun ONWIL tot integratie en deelnemen/bijdragen aan onze maatschappij!Behoud van onze Vlaamse eigenheid: mág het voor de meérderheid, mawungu en 'minderhedenforum'???
  • gustaaf guldentops

    5 jaar geleden
    wat heeft u de boorbije 10 jaar gepresteert mijnheer de wever,buiten een groot bakkes op te zetten en uw zakken te vullen en de mensen beliegen en bedriegen,kruip terug onder uwen steen.
  • benny vandersanden

    5 jaar geleden
    Dit soort radicale organisaties proberen de werkelijkheid te herschapen en polariseren onze westerse maatschappij door te stellen dat de open deur en alles gratis politiek voor vreemdelingen de enige juiste weg is (Wat 10-20 jaar geleden nog totaal ondenkbaar was). Alles wat daar van afwijkt is discriminerend en onmenselijk. Zij zijn verantwoordelijk voor de grote verdeeldheid in de westerse wereld
  • Frans Faes

    5 jaar geleden
    Kunnen' nieuwkomers' missen. Wanneer gaat men die zwaar gesubsidieerde organisatietjes afschaffen, ze promoten alleen maar waarden die haaks staan op onze westerse beschaving.