ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Luchtvervuiling tijdens zwangerschap kan leiden tot hogere bloeddruk bij baby's

WetenschapPasgeboren baby's hebben een hogere bloeddruk als hun moeder tijdens de zwangerschap aan een hogere concentratie luchtvervuiling is blootgesteld. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van dr. Narjes Madhloum aan de UHasselt. 

4 reacties

  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Dan zou men ook moeten stoppen met bakken en braden, tot uren erna hangt nog meer fijn stof in huis dan te meten uit de buitenconcentraties! @ Emi, mijn gedacht ook... maar zie dit nog niet gebeuren, elke belastingbetaler meer blijft welkom...
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Emi,de grootste bedreiging is de uit de hand lopende leefstijl met milieuvervuiling als gevolg.En wat overbevolking betreft,maak u niet ongerust,dat cijfer zal flink dalen tegen einde deze eeuw door dalende aantal kinderen per gezin. In India en Brazilie gaat het al onder de 2.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Alcohol, koffie, cola, sigaretten en dergelijke ook, en op die onderzoeken zit ook niemand te wachten.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    we moeten dringend terug naar een lagere bevolkingsdichtheid. Dat zal veel problemen oplossen. Geen kindergeld meer vanaf het derde kind lijkt me een passende maatregel voor volgende begroting :-)
  1. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.