Albert en Paola en hun jacht, de Alpa IV.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert en Paola en hun jacht, de Alpa IV. © Reporters/Photonews - Fotomontage HLN

Koning Albert en Paola varen na jaren weer uit met hun luxejacht (en doen dat nog altijd op kosten van defensie)

RoyaltyDe befaamde badplaats Porto-Vecchio op Corsica kreeg hoog bezoek. Koning Albert (85) en koningin Paola (81) zijn er aangemeerd met hun luxejacht, de Alpa IV. Albert en Paola kochten deze magnifieke plezierboot in 2009 voor 4,6 miljoen euro, nadat ze hun vorige jacht van de hand hadden gedaan. Het valt royaltywatchers evenwel op dat Albert en Paola nog altijd onder militaire vlag varen, wat dus zou betekenen dat de kosten gedragen worden door de Belgische staat.

223 reacties

  • eddy wuest

    3 jaar geleden
    Alles draair rond geld en macht, ze weten perfect welke poortjes ze kunnen gebruiken. Ze zijn rijk en toch slagen ze er steeds in om op de kosten van de werkende bevolking te teren. Waar is het fatsoen, België ten top, een graaikultuur vadertje staat. Hopelijk lezen de getroffen burgers dit niet.
  • Joseph Lanslots

    3 jaar geleden
    Als ze een hart hadden zouden ze de opbrengst wegschenken aan hun dierbare onderdanen in Wallonië.
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Dit is een schande en diefstal van de staatskas. Het is tevens ongehoord dat de zichzelf nog niets zichzelf nog koning en koningin durven noemen. Er kan maar één koning en koningin zijn en dat zijn Filip en Mathilde en zij hebben zich al héél veel meer en beter in hun functie getoond dan Albert en Paola.
  • Ludo Dierckx

    5 jaar geleden
    Wanneer gaat deze circus stoppen...Compleet geen normbesef....
  • Line B

    5 jaar geleden
    Een schande dat we iemand, die zijn eigen dochter niet fatsoenlijk kan behandelen, als belastingbetaler moeten blijven onderhouden in hun luxeleventje......