Archiefbeeld. Het schip Open Arms van de Spaanse ngo Proactiva.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Het schip Open Arms van de Spaanse ngo Proactiva. © AFP

Geweld loert om de hoek op schip met geredde vluchtelingen dat nergens mag aanmeren

Er dreigt geweld uit te breken op het schip van de Spaanse ngo Proactiva Open Arms, waar ongeveer 150 uitgeputte en gestresseerde migranten sinds begin augustus op geblokkeerd zitten. Dat zegt de oprichter van de ngo, Oscar Camps, in een interview op radiozender Cadena Ser. Geen enkel buurland wil de migranten aan wal laten.

92 reacties

  • noel huughe

    5 jaar geleden
    Schip in beslag nemen en onmiddellijk slopen
  • Fernand Beaumonde

    5 jaar geleden
    Die Ngo's zijn eigenlijk mensensmokkelaars!! Die migranten worden opgepikt in Libische territoriale wateren. Dringend tijd dat dit stopt
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Terug naar Afrika aub. En de mensen die meewerken aan deze smokkel van illegalen opsluiten en het geld in beslag nemen. Welke politicus durft WEL nog onze grenzen beschermen ? Laffe lamzakken kwijlen om een postje maar eens iets beslissen... ho maar.
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    Lees vooral de enorm subtiele ''schuldig maken'' uitgekiende woordenschat van de Open Arms NGO. In Spaanse kranten tonen de opvarenden allemaal bordjes in Spaans met zelfde handschrift, paarse stift en stijl, en zels een paar simpele Spaans snel verbeterde spellingsfouten om de simpele westerse viewer te laten denken dat de slogans voor hulp van de illegalen zelf komen. Uitgekiende propaganda! Doorprikken die emo chantage!
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan ze dit eens verbieden en al deze boten die mensensmokkel van die NGO's aan banden leggen en hun super mega boetes opleggen. Dit is hun eigen fout en ook een risico die ze zelf genomen hebben. Nu maar op de blaren zitten en ze terug naar huis voeren met de boot die ze heeft opgepikt.