Wayne LaPierre, een topman van de NRA.
Volledig scherm
Wayne LaPierre, een topman van de NRA. © AFP

Amerikaanse wapenlobby NRA onder vuur na financiële uitspattingen van topman

De machtige Amerikaanse wapenlobby National Rifle Association (NRA) is opnieuw onder vuur komen te liggen na berichten over financiële uitspattingen van Wayne LaPierre, sinds jaar en dag het hoofd van de NRA. LaPierre zou via een pr-bureau voor honderdduizenden dollars bij de NRA hebben gedeclareerd voor privé-uitgaven aan dure kleding, vliegtuigtickets en ritjes per limousine. 

5 reacties

  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Met een salaris van 985.000 $ per jaar en premies die in 2014 en 2015 bijvoorbeeld rond de 4 miljoen dollar draaiden spring je natuurlijk niet ver. En met zijn “employee funded deferred compensation plan” van 3,7 miljoen $ kan hij geen huis kopen van 6 miljoen dollar. En 245.000 euro voor kleding plus 238.000 euro aan kosten voor privéreizen naar de Bahama’s, Boedapest en een vakantieoord in Italië....als je daar al over valt. Het leven is hard voor die man, ik heb medelijden met hem.
  • peter verbruggen

    5 jaar geleden
    snel naar een beveiligde zone verhuizen met golfterrein ..; nog meer wapens verkopen , maar blijkbaar voelt hij zich niet veilig ...
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Meneer zal gedacht hebben : vragen staat vrij, krijgen is de kunst.
  • Theo Collewaert

    5 jaar geleden
    Wapenmaffia dat gesteund wordt door mensen zoals Trump. Dat is alles gezegd.
  • Maurice Verheyen

    5 jaar geleden
    NRA is gewoon de maffia. Niets meer of niets minder. Hoe dom kan je zijn om te geloven wanneer iedereen er met wapens rondloopt het veiliger wordt? De realiteit bewijst het tegendeel.