De Universiteit Gent staat als eerste Belgische universiteit op de 66ste plaats.
Volledig scherm
De Universiteit Gent staat als eerste Belgische universiteit op de 66ste plaats. © Thinkstock

UGent en KU Leuven in top 100 beste universiteiten ter wereld

De Universiteit Gent staat als eerste Belgische universiteit op de 66ste plaats in de Shanghai Ranking Consultancy. De KU Leuven volgt op de 85ste plaats. De Brusselse universiteit ULB, en UCLouvain vallen buiten de top 100.

20 reacties

  • Jan Van Ruyskensvelde

    5 jaar geleden
    Mevr. Van Nieuwenhuyzen, ik verwijs u graag door naar een recente studie. Waaruit blijkt dat mensen die anderen wijzen de op spellingsfouten eigenlijk slecht zijn van inborst. Maar de zuurheid toonde zich ook reeds in uw eerste reactie. Inhoud boven vorm.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Francinne Declerque, als Belgische professoren duur betaalde ambtenaren zijn waarom zitten er dan zoveel uitbehandelde Buitenlanders in de wachtkamers van Belgische universitaire ziekenhuizen hopend toegelaten te worden tot een studie om hun leven te verlengen. Ik denk dat Profs dokters in prive ziekenhuizen een hoger loon krijgen dan in een UZ. Ik kan je enkel gelijk geven in richtigen die eindigen op een IE dat die Profs behoren bij dikbetaalde ambtenaren die op een comfortabel stoeltje zitten
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Jan Van Ruyskensvelde, ik moet u ontgoochelen. Ik heb een universitair diploma en heb vijf jaar gewerkt aan de universiteit waar ik afgestudeerd ben. Ik deed er wetenschappelijk onderzoek. Verder kan ik het niet laten u te adviseren om toch een poging te doen om correct Nederlands te schrijven. Let vooral ook op de leestekens en de eigennamen. Een herhalingsles dringt zich op.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Misschien raken ze wel in de beste top tien, als ze tenminste politiek neutraal zouden blijven.
  • Luc De Wolf

    5 jaar geleden
    Zo zijn er honderden klassementen. Bij meesten is de eerst vernoemde Belgische universiteit die van Leuven, maar dan pas vanaf plaats 250