© Marc Herremans - Corelio

Duchâtelet weer in kwaad daglicht: “Hij dicteerde de opstelling aan de trainer”

Roland Duchâtelet is nog maar eens in een kwaad daglicht gekomen aan de andere kant van het Kanaal. Uit e-mails die gretig opgepikt worden door Engelse media moet blijken dat de Vlaamse zakenman de toenmalige trainer bij zijn club Charlton letterlijk mailde hoe die moest spelen. Duchâtelet legde zelfs uit wat een ‘4-4-2 met een ruit’ betekent... aan de voormalige Engelse international.

wic

Het is de website ‘Getting To Know The Network’ die de kat de bel aanbond. Die wordt geleid door Jimmy Stone, die zelf nog als digital content manager werkte voor Duchâtelet. “Wat er met de club gebeurt, is gewoon ongelofelijk”, vertelde Stone aan The South London Press. “Ik vind dat de fans dit zouden moeten weten.”

De site pakt onder meer uit met twee mailsdie Duchâtelet begin 2014 gestuurd zou hebben aan Chris Powell, de toenmalige hoofdtrainer.

© Alan Walter

De eerste dateert van 28 januari, op een moment dat Charlton op verplaatsing speelde bij Doncaster Rovers en Duchâtelet de club nog maar net in zijn bezit had. “Chris, zou je me kunnen uitleggen waarom Yahann Thuram (sic) de voorbije twee wedstrijden in doel stond?”, vraagt Duchâtelet over de doelman die hij overnam van Standard. Drie dagen na de match kreeg eerste doelman Ben Alnwick te horen dat hij niet langer gewenst was op de club en werd zijn contract ontbonden.

Tweede mail met elf namen voor basisploeg

Enkele dagen later volgde er nog een mail, deze keer met meer specificatie hoe Duchâtelet zou willen dat zijn club speelde. “Ik heb de scout gevraagd hoe hij zou spelen omdat hij de inkomende transfers beter kent dat jij. Hij zou in een 4-4-2 spelen met een ruit in balbezit. Dit betekent dat één van de vier middenvelders een nummer tien wordt achter de twee spitsen en een andere postvat net voor de twee centrale verdedigers.” Dat Duchâtelet aan Powell uitlegde hoe een 4-4-2 met een ruit functioneert is opmerkelijk, want Powell is een voormalig Engels international met meer dan 700 profwedstrijden op de teller.

Ook over de elf namen die in actie zouden moeten komen, had de scout een mening. “(...) Hij zou natuurlijk Thuram in doel zetten, Wood en Morisson als centrale verdedigers, Wiggins linksback en Nego rechtsback (door de blessure van Solly)”, aldus Duchâtelet. “De vier middenvelders zouden dan Astrit, Cousins, Stephens en Harriot zijn en hij zou eerder Sordell met Reza laten spelen. Maar hij kent de persoonlijkheid van de spelers natuurlijk niet en enkel jij kan beslissen of Sordell een tweede kans krijgt. Is het mogelijk deze opstelling en tactiek eens te testen?”

Natuurlijk kan dergelijke mail van Duchâtelet ook gezien worden als goedbedoeld advies - maar het valt ten zeerste te betwijfelen of de fans van Charlton dit ook zo zullen zien. Toonaangevende Engelse media koppen al dat Duchâtelet “de opstelling van zijn team dicteerde” aan zijn trainer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer