© AFP

Federer strandt in achtste finales in Cincinnati, titelverdediger Djokovic maakt geen fout

Roger Federer heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het Masters 1.000-toernooi van Cincinnati (6.056.280 dollar).

In de achtste finales ging de Zwitserse nummer drie van de wereld er in twee sets (6-3 en 6-4) uit tegen de Rus Andrey Rublev, nummer 70 op de mannenranking. Voor Federer was het in Cincinnati zijn eerste toernooi sinds Wimbledon, waarin hij een legendarische finale verloor van de Servische nummer één Novak Djokovic.

In het verleden was Federer al zeven keer de beste in Cincinnati.

Titelverdediger Djokovic gaat niet in de fout

Titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich donderdagnacht probleemloos geplaatst voor de kwartfinales op het Masters 1.000-toernooi in Cincinnati (hard/6.056.280 dollar). De Servische nummer één van de wereld versloeg de Spanjaard Pablo Carreno-Busta (ATP 53) na anderhalf uur tennis in twee sets (6-3 en 6-4).

Het topreekshoofd treft bij de laatste acht vrijdag de Fransman Lucas Pouille (ATP 31). Die rekende eerder donderdag in drie sets (6-7 (3/7), 6-4 en 6-2) af met de Rus Karen Khachanov (ATP 9), het achtste reekshoofd in Cincinnati.

Op uitzondering van Djokovic ging overigens de volledige top acht van de plaatsingslijst eruit in het zuidwesten van de staat Ohio. Donderdagavond strandde Roger Federer (ATP 3) tegen de Rus Andrey Rublev (ATP 70) en eerder werden al Stefanos Tsitsipas (ATP 7), Kei Nishikori (ATP 5) en Alexander Zverev (ATP 6) uitgeschakeld. Kort voor het toernooi meldden Dominic Thiem (ATP 4) en Rafael Nadal (ATP 2) zich af. Dat betekent dat Daniil Medvedev (ATP 8), als negende geplaatst, na Djokovic de hoogst geklasseerde overgebleven speler is.

Ook David Goffin (ATP 19) staat in de kwartfinales. De Belgische nummer één rekende donderdag in twee sets (7-6 (8/6) en 6-2) af met de Fransman Adrien Mannarino (ATP 59).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer