© REUTERS

Israël laat bezoek Amerikaanse Democrate Rashida Tlaib toe om “humanitaire” reden

De Israëlische autoriteiten zullen de Amerikaanse verkozene Rashida Tlaib om “humanitaire” redenen tot het grondgebied van Israël toelaten, zo heeft de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken vrijdag aangekondigd.

sgg

Israël zei donderdag dat het een bezoek van de Democrate en een andere Amerikaanse verkozene, Ilhan Omar, verboden had. Maar minister Arié Dery besliste vrijdag Tlaib toch toegang te geven tot het land “voor een humanitair bezoek aan haar grootmoeder”. Rashida Tlaib beloofde van haar kant “tijdens haar verblijf geen werk te maken van de zaak van de boycot tegen Israël”, zo staat in een mededeling van het ministerie.

LEES OOK. Eén tweet van Trump en Democratische politica’s mogen Israël niet meer binnen

De twee Amerikaanse politici wilden een bezoek brengen aan de Westelijke Jordaanoever, maar president Trump zag dat niet zitten. Hij tweette dat Israël zich “bijzonder zwak” zou tonen als het de twee de toegang tot het land niet zou weigeren. Niet veel later kregen de vrouwen te horen dat ze effectief het land niet binnen mochten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer