© BFM

Man (39) overleden na crash tegen boom, broer (43) vecht nog voor zijn leven

Op de Houtlaan in Wijnegem gebeurde vrijdag een zwaar verkeersongeluk. Een Porsche knalde er om een nog onduidelijke reden tegen een paar bomen. Bij het ongeval overleed Gabriël F, een 39-jarige man uit Stabroek. Zijn broer Pedro (43) uit Schoten vecht nog steeds voor zijn leven.

Jarit Taelman

Het ongeval gebeurde iets na de middag. De Porsche reed op de Houtlaan, komende van Schilde. Net voor de brug over het Albertkanaal liep het fout. Om een nog onduidelijke reden verloor de bestuurder van de wagen de controle over het stuur. De Porsche week van de rijbaan af en raakte daarbij meerdere bomen.

Door de impact brak de wagen in verschillende stukken, die over de hele weg verspreid lagen. Daarom moest de politie de Houtlaan in beide richtingen afsluiten, zodat ook de hulpdiensten hun werk konden doen. Er werd tot 15.30 uur een lokale omleiding voorzien via het centrum van Wijnegem.

Onaangepaste snelheid

De tol na het ongeval was enorm. Gabriël F. (39) overleed meteen. Zijn broer, Pedro (43) vecht momenteel nog steeds voor zijn leven. Pedro is al ruim 24 jaar zaakvoerder van een BMW-garage in Deurne, hij verkoopt ook tweedehands luxewagens.

Waarschijnlijk lag een onaangepaste snelheid aan de oorzaak van het ongeval. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse, die de precieze omstandigheden van het ongeval moet onderzoeken. Wie aan het stuur zat, is niet geweten.

© BFM

Trajectcontrole

Wijnegems burgemeester Ivo Wijnants pleit voor de snelle invoering van een trajectcontrole op de Houtlaan. “Ik kreeg vorige week bericht van de Vlaamse regering dat die er komt”, vertelde hij vrijdagavond bij ATV. “Het is maar de vraag of dat iets gaat uithalen. De bestuurders van de wagens op de Houtlaan duwen nog altijd op het gaspedaal. Het was een enorme impact op de bomen, dat zag je ook. Ik snap niet goed hoe het ongeval kon gebeuren.”

Het is niet de eerste keer dat er dodelijke slachtoffers te betreuren zijn op die plaats. Twee jaar geleden stierven twee mannen bij een zeer vergelijkbare situatie. Toen reden Geert Van Hoof (48) uit Schoten en Guy Van De Walle (44) uit Wommelgem met een Porsche 964 uit 1989 in de richting van Schilde. De chauffeur verloor toen de controle over het stuur net over de brug, de Porsche belandde naast de weg tegen twee bomen. De impact was enorm, de auto brak in stukken. De twee mannen waren op slag dood.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM