.
Volledig scherm
. © rv

Groepje actievoerders verzamelt voor camping Pukkelpop met leeuwenvlaggen

Anuna De Wever (18), het gezicht van Youth For Climate, kreeg gisteren boegeroep te verwerken toen ze op een podium van Pukkelpop klom. De klimaatactiviste wilde het publiek warm maken voor ‘Clap for Climate’, een actie om de aandacht te vestigen op het klimaat. Maar dat was niet naar de zin van veel festivalgangers. Later werden haar vriendinnen naar eigen zeggen bedreigd op de camping. De Wever heeft het festival intussen verlaten en keert wellicht niet meer terug. De Pukkelpop-organisatie heeft een onderzoek geopend en heeft een twintigtal Vlaamse vlaggen in beslag genomen op de campings. Een klein groepje actievoerders verzamelde vanavond voor de camping met leeuwenvlaggen om te protesteren.

479 reacties

  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Wie wind zaait zal storm oogsten.
  • Chrisje Van Staeyen

    5 jaar geleden
    Wij zitten ons hier druk te maken omdat zulke festivals onpartijdig moeten blijven, Politiek hoort daar niet thuis en iedereen is vrij om fier te zijn over zijn afkomst, met vlag, ...... maar denken jullie dat chakri daarvan wakker ligt ? Pff volgend jaar is Pukkelpop weer uitverkocht en dat is het enige wat voor hem telt. Boycotten en in hun portemonnee zitten, is het enige waarmee je zulke mensen kunt raken.
  • Nancy Roelandt

    5 jaar geleden
    Dat ze in haar kot blijft en stopt met haar aaandacht doenerij. Haar verlof is bijna voorbij ze laat weer van haar horen. Was het ern leuke vliegvakantie? Was die niet slecht voor het milieu. T is bijna school dus is ze erweer man man man wat denktdat onnozel kind dat iedereen naar haar pijpen gaat dansen zo onnozel dat ze is
  • Balis Christine

    5 jaar geleden
    Ze heeft daar niets te zien op dat podium .Alleen om haar interessant te maken .Dat ze eerst nog een paar jaartjes naar t’school gaat en leert hoe het echte leven in elkaar zit .
  • danny janssens

    5 jaar geleden
    oplossing is simpel: bij de volgende editie geen vlaggen meer toelaten. organisatie plaatst zelf1 vlag : de belgische en bij opening van het concert wordt het belgisch volkslied gezongen. Zo gebeurt in alle landen