De naam van de Iraanse olietanker tanker Grace 1 is verwijderd van de boeg.
Volledig scherm
De naam van de Iraanse olietanker tanker Grace 1 is verwijderd van de boeg. © REUTERS

VS eisen inbeslagname Iraanse olietanker Grace 1

De Verenigde Staten hebben een bevel tot inbeslagname uitgevaardigd voor de Iraanse olietanker Grace 1, een dag nadat de autoriteiten van Gibraltar het schip hadden vrijgelaten.

7 reacties

  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan wij, het volk, nu eens eindelijk eisen, zoals in Hong-Kong, dat onze Europese leiders zich niet slaafs naar een oorlog met Iran laten leiden door de Amezrikaanse dictator Trump en zijn vazal Boris Jonson ???
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Luc LePinson, ik kan het niet beter zeggen, maar "wij" dat is Het Westen, meten ons de arrogantie aan dat we overal ter wereld unilateraal kunnen optreden. Zoals bij de beschieting door de VS, VK en Frankrijk van Syrië met kruisraketten. Dat de actie in Gibraltar gebeurde is echter geen toeval: ze claimen de MZ als Mare Nostrum.
  • Valentino Fabionara

    5 jaar geleden
    Vs heeft niks te eisen
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    VS zoekt overal ruzie om de wapenindustrie ter wille te zijn
  • L D

    5 jaar geleden
    Het in beslag nemen gebeurde in internationale wateren, een zuivere onwettige daad van piraterij. Waarom zou de rest van de wereld moeten gehoorzamen aan Amerikaanse en EG wetten en sancties? Elk internationaal gerechtshof zou dit van tafel vegen. Enkel de UNO heeft het recht om bindende sancties uit te vaardigen. Westerse arrogantie. We leven niet meer in de koloniale tijd.