Links op de voorgrond het federaal politiekantoor in Brussel.
Volledig scherm
Links op de voorgrond het federaal politiekantoor in Brussel. © Photonews

“Federale overheid knoeit met grote bouwprojecten”

In 2019 heeft de federale overheid nog altijd geen middelen en procedures om grote vastgoedprojecten, die oplopen van 50 miljoen euro tot honderden miljoen euro's, op een efficiënte manier te beheren. Dat besluit de Inspectie van Financiën in een vertrouwelijk auditrapport, dat De Tijd kon inkijken. PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej eist alvast een snelle samenkomst van de Kamercommissie van Financiën.

12 reacties

  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Bij de NMBS werd door 'mijn bazen' opzettelijk structuren georganiseerd om zoveel mogelijk belastinggeld (subsidies) te kunnen opsouperen. Er werd bijvoorbeeld bij het onderhoud van treinen opzettelijk 'slecht' onderhoud gedaan en/of opzettelijk 'fouten' gemaakt. Dit om zeker te zijn dat de locomotieven regelmatig terug zouden komen zodat 'werkzekerheid' (blijvende zakkenvullerij) werd gecreëerd!
  • Yannck decorte

    5 jaar geleden
    Dan Midden, je slaat de nagel op de kop. En ik vrees dat het met die prutser in het parlement, die niet eens in staat zijn met elkaar als volwassenen en professionelen te praten, het er niet zal op beteren. Ze horen elke persoon die hier in gemoeid is hun ontslag te krijgen. En als sanctie, nooit geen politieke job of bij een andere overheidsinstantie aan het werk te gaan. Het geld door ramen en deuren smijten moet eindelijk stoppen. Knoeiers!!!!
  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    eerste 3 woorden volstaan als titel vrees ik. Waarom stemden de mensen anders zo extreem dit jaar
  • Rik Tytgat

    5 jaar geleden
    Eén van de zovele schitterende realisaties van onze hardwerkende politici, en uiteraard voelt niet één van deze onbekwame figuren zich aangesproken.
  • Tom Edelweiss

    5 jaar geleden
    Inderdaad. Een zwarte lijst aanleggen. Gaat men voor meer dan 5% over budget de 3 jaar niet meedoen aan aanbestedingen. Men zal wel 2 keer nadenken voor men verkeerd rekent. En de overheid zal niet meer ver over budget kunnen gaan. Waardoor men niet elke keer moet blijven geld zoeken. Lastenboeken zullen vanzelf correct worden opgesteld.