Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo by Adrianna Calvo from Pexels

Code geel: KMI waarschuwt voor hevige regen

weernieuwsBehalve aan de kust en in de provincie West-Vlaanderen waarschuwt het KMI voor veel neerslag vannacht en morgenochtend. Tussen 02.00 tot 18 uur geldt code geel voor het centrum van het land en de oostelijke provincies.

12 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    We kunnen precies niets meer krijgen zonder waarschuwingen..
  • Peter Viaene

    5 jaar geleden
    Als KMI 25 mm meldt is dit 25 mm op een oppervlakte van 1 vierkante m. Dit is hetzelfde als 25 liter. Regelmatig verdeelt over een ganse dag (24uur) is dat inderdaad niet erg maar veelal valt zo’n hoeveelheid in buien en dan is dat wel minder aangenaam.
  • heiko werner

    5 jaar geleden
    Hi Heimo, 25 mm op 1vierkante meter is 25 liter. Een kubice meter is 1000 liter en bij een oppervlakte beslag van 1 vierkante meter 1000 mm hoog. Maar visueel zou het inderdaad voor de meesten duidelijker zijn om de hoeveelheid in liters aantegeven.
  • Kristof De Bock

    5 jaar geleden
    Heimo Davidts, 25mm is wel veel hoor. De hoeveelheid regenwater wordt namelijk uitgedrukt in millimeters. 1 millimeter regen komt overeen met 1 liter water op een oppervlakte van 1 vierkante meter. 25mm op 24 uur wil dus zeggen dat er 2,5 emmers water op 1 vierkante meter kan vallen. Noch de schrijver noch het kMI zijn fout,
  • Karel van Velzeke

    5 jaar geleden
    25mm,laat maar komen,op 24 uur is dat ongeveer 1 mm per uur,hopelijk is het niet te warm of het is verdampt voor het de grond bereikt !