Direct naar artikelinhoud
Ongeluk

Vrouw die zes dagen overleefde in autowrak leert weer stappen

Marie Corine Bastide.Beeld RV

Nog geen maand geleden redden hulpverleners ‘mirakelvrouw’ Marie Bastide (45) uit haar gecrashte auto. Zes dagen zat ze gekneld in het wrak van de Fiat Bravo voordat kennissen haar vonden. Door het ongeluk was ze verlamd aan de linkerkant. Inmiddels wandelt ze weer. ‘Met moeite.’

Zes dagen en zes nachten, tijdens een hittegolf, zochten familie, vrienden en politie zich suf naar Marie ‘Corine’ Bastide. De vrouw uit Wanze was op 23 juli met de auto onderweg naar huis toen ze de macht over het stuur verloor. Haar auto belandde in een metersdiepe gracht en was vanaf de weg niet te zien. Haar telefoon rinkelde de hele avond, maar opnemen ging niet. Zodra ze haar arm bewoog, viel ze flauw van de pijn.

Bijna een week na het ongeval stuitten kennissen op het wrak. Marie leefde, ondanks zware verwondingen aan haar nek en rug. Ze had zichzelf al die tijd in leven gehouden door regenwater op te vangen in een kauwgomdoosje.

“Woensdag is ze overgeplaatst naar het revalidatiecentrum van CHU Esneux. Daar moet ze nog maanden blijven”, zegt haar partner David ­Bartholomé. “Ze is optimistisch. Het doet deugd om vooruitgang te zien.”