De Italiaanse autoriteiten verbieden het schip aan te meren.
Volledig scherm
De Italiaanse autoriteiten verbieden het schip aan te meren. © REUTERS

Situatie aan boord van Open Arms voor Lampedusa "onhoudbaar", Salvini laat 27 minderjarigen binnen

De omstandigheden waarin de 134 migranten bijeengepakt zitten op het voor de kust van Lampedusa gestrande ngo-schip Open Arms worden stilaan "onhoudbaar". Dat zegt Oscar Camps van de Spaanse ngo die de migranten met het schip uit het water van de Middellandse Zee heeft gehaald. De Italiaanse autoriteiten verbieden het schip aan te meren. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft vanavond wel toestemming gegeven voor de ontscheping van de 27 minderjarigen. “Tegen zijn zin”, zeg hij zelf.

37 reacties

  • danielle vandamme

    5 jaar geleden
    Leve onze sociale zekerheid !!!!
  • Thibaut Vermeulen

    5 jaar geleden
    Salvini zal niet blijven lachen :))))))))(
  • Gerda Kuppens

    5 jaar geleden
    Het aanzuigeffect voor vluchtelingen blijft als er schepen zijn die ze blijven oppikken uit de zee ,maar deze moeten zoals het schip genoemd is ,,open arms ,,maar er zelf voor zorgen dat ze deze mensen teruggebracht worden! Alle begrip voor Salvini dat het moet stoppen met deze eindeloze toestanden !!!!
  • Tonino Alba

    5 jaar geleden
    Vaar naar Spanje kapitein als je toch de grote held wilt uithangen en doe dat de komende 2 maanden eens 10 × achter elkaar eens zie wat dan zijn spaanse land genoten te vertellen hebben en als het kan liefst richting de mooiste badsteden........
  • Phil Smedts

    5 jaar geleden
    Wanneer worden die NGO's eindelijk eens aangeklaagd wegens mensensmokkel. Ze zorgen voor een aanzuigeffect, omdat de vluchtelingen erop rekenen dat ze door hen opgepikt worden en naar de EU gebracht worden. De VS zou ook best eens stoppen met overal oorlogje te gaan spelen en daardoor deze vluchtelingenstromen te veroorzaken.