Een helikopter laat water vallen in een bos aan Valleseco op Gran Canaria.
Volledig scherm
Een helikopter laat water vallen in een bos aan Valleseco op Gran Canaria. © EPA

Opnieuw bosbrand op Gran Canaria: luxehotel en vakantiehuis geëvacueerd

Een nieuwe bosbrand op het Spaanse eiland Gran Canaria heeft er toe geleid dat een luxehotel op het vakantie-eiland werd geëvacueerd, slechts enkele dagen nadat hetzelfde gebied al werd getroffen door bosbranden. De autoriteiten melden dat naast het hotel ook de populaire bergpas Cruz de Tejeda en een vakantiehuis geëvacueerd zijn. Om hoeveel mensen het in totaal gaat, is niet bekend.

1 reactie

  • Paul Overkamp

    5 jaar geleden
    Sinds wanneer ligt de Teide op Gran Canaria? Dat zal wel een heel karwei zijn geweest. En die verhuizing van Tenerife naar Gran Canaria heeft niet een het nieuws gehaald!
  1. Clusterbom op Harry Potterkasteel leert dat Poetin ook zijn oude vrienden niet ontziet
    PREMIUM

    Clusterbom op Harry Potterkas­teel leert dat Poetin ook zijn oude vrienden niet ontziet

    In het Oekraïense Odesa zijn maandag vijf doden gevallen door een Russisch bombardement. Dat zette een opmerkelijk gebouw in lichterlaaie. “Het kasteel van Harry Potter”, zoals de bewoners het paleis noemen dat vijftien geleden op de Zwarte Zeekust verrees. Wie woonde daar? Waarom werd het ooit bestormd door boze burgers, zodat we foto’s kunnen tonen van het pompeuze interieur? En vergiste Poetin zich niet door een man te treffen die hij zelf ooit een medaille opgespeld heeft?
  2. LIVE OEKRAÏNE. Brand in grote Russische olieraffinaderij na nieuwe droneaanval vanuit Oekraïne
    OEKRAÏNE
    169

    LIVE OEKRAÏNE. Brand in grote Russische olieraffi­na­de­rij na nieuwe droneaan­val vanuit Oekraïne

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Oekraïne voerde zelf ook weer droneaanvallen uit, waardoor brand is ontstaan in een Russische olieraffinaderij. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.