De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © REUTERS

“Tekorten, chaos en harde grens met Ierland”: Britse regering zet zich schrap voor no deal-brexit

Brandstof-, voedsel- en medicijntekorten, maandenlange chaos in de havens, protesten, stijgende zorgkosten en een harde grens met Ierland. Dat verwacht de Britse regering als het land 1 november zonder deal uit de Europese Unie zou stappen. Dat staat in een gelekt rapport waar de Britse krant The Sunday Times de hand op wist te leggen.

125 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Toch gemakkelijk van Cameron. Een referendum gehouden en aangezien het resultaat hem niet aanstond is hij vertrokken en het zootje voor de opvolgers achterlaten.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Donald Deblaere, uiteraard hebben China, Rusland en de VS daar belangen bij. Een verzwakt Europa is goed voor die landen. Mensen snappen nog altijd niet hoe ze worden voorgelogen in de media, hoe hun opinie wordt bespeeld, en vooral... wie ze bespeelt. Dan worden er dingen geschreven als '70 miljard boete', omdat ze (intellectueel) te lui zijn om zelf dingen na te kijken.
  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Boris "de Verschrikkelijke" zal de geschiedenis ingaan als de premier die een einde maakte aan het Verenigd Koninkrijk.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Het VK kampt al lang met problemen die doen denken aan de verhalen van Dickens. De VK voedselbanken (goeddeels draaiend op EU-subsidies...) kunnen de toeloop nu al nauwelijks aan. Je moet geen briljant econoom zijn om te voorspellen wie het gelag zal betalen als daar ook nog eens schaarste (en de erbij horende prijsstijgingen) aan brandstof, voedsel, medicijnen, ... bij komt. Johnson en Farage zullen daar geen last van hebben.
  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    Het migratie standpunt is de reden v/d Brexit.De Britten denken dat de migratie zal ophouden,als de uit de EU stappen.Niets is echter minder waar.Het probleem zit m.i.in het passpoort systeem dat in de UK eigelijk onbestaande is,het is daar zeer gemakkelijk om op te gaan in de massa,daar zit de reden v/d migratie in de UK.Dus ze gaan daar nog grote ogen trekken als ze zien dat zowat iedereen van buiten de EU naar de UK wil...…….