Uittredend Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en voorzitter Wouter Beke onderhandelen namens CD&V over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering.
Volledig scherm
Uittredend Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en voorzitter Wouter Beke onderhandelen namens CD&V over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. © Illias Teirlinck

Crevits: “CD&V wil geen A- en B-burgers, dat moet héél duidelijk zijn”

Het evenwicht tussen rechten en plichten voor nieuwkomers moet beter. Dat zegt CD&V-boegbeeld Hilde Crevits in De Zondag. "Wij willen een inclusief Vlaanderen, maar we mogen wel iets verwachten van nieuwkomers. Véél zelfs, op voorwaarde dat de nieuwkomer ook beter wordt van die maatregelen.” Toch waarschuwt ze :“wij willen geen A- en B-burgers. Dat moet héél duidelijk zijn.”

164 reacties

  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    leugens a en b bestaat duidelijk ambtenaren en prive worden niet op zemfde manier behandel cd&v lig aan basis na meer dan 100jaar aan de macht aub wees eelijk
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Mevr Crevits en Pater Beke , de bevolking is jullie dictatuur beu. Kotsbeu. Jullie willen niet luisteren naar de bevolking van Vlaanderen . Dus , resultaat nieuwe verkiezingen . En jullie met jullie eigenzinnige koppigheid en jullie steenezel gedrag zullen nog veel meer verliezen. Jullie dictatuur komt tot een einde pater Beke .
  • Jef Verbrugge

    5 jaar geleden
    Het ergste in haar pleidooi is dat ze denkt dat de Vlamingen de A-burgers zijn. Wij zien ons als de B-burgers en zie verkiezingenresultaat.
  • Hendrik Goris

    5 jaar geleden
    Zouden ze bij de klassieke partijen, niet alleen CD&V, ooit de commentaren lezen? Mensen zijn nog altijd in grote meerderheid lid van een zuil, vakond, ziekenfonds, maar stemmen niet meer voor de daarbijhorende partij. Miet Smet maakte op verkiezingsavond de slimste opmerking van heel de CD&V. Namelijk dat de katholieke zuil wel geluisterd heeft naar haar middenkader (lees, Groen kiezers, net zoals Leemans) maar niet naar de mensen, de gewone leden.
  • Dirk Kindt

    5 jaar geleden
    Hoe kan je tegen iets zijn wat je zelf gedurende een halve eeuw, samen met de socialisten, gecreëerd hebt. Je reinste hypocrisie. Nog een geluk dat Chr. P. er van tussenuit gehaald werd. Dàt als commissaris is een zoveelste ramp voor de E.U.