© VIER

Kan de vrouw van Dries Mertens scoren in de Slimste Mens?

Nadat Tine Reymer dinsdag Louis Talpe naar huis speelde, was het woensdag de beurt aan Katrin Kerkhofs. Kan de vrouw van Rode Duivel Dries Mertens scoren of wordt het een pijnlijk blauwtje?

adm

(Spoiler alert: lees niet verder als je de aflevering van woensdagavond nog wil bekijken!)

Wie is de nieuwkomer?

Erik Van Looy haalde bij de introductie van mevrouw Dries Mertens zijn beste Italiaans boven. “La donna piu bella de tuti Napoli” neemt het vanavond op tegen Eva De Roo en Tine Reymer. Of Katrin Kerkhofs - Kat voor de vrienden - de slimste mens kan worden? “Wie weet”, antwoordde ze sober.

Het programma is een vaste waarde ten huize Mertens-Kerhofs, want “Dries is echt een grote fan”, aldus Kat. Ook de Belgische actualiteit probeert ze in Napels wat te volgen, ook al mist ze de Belgische kranten en radio.

De jury bracht alvast een serenade aan Kat en dat klonk zo.

Wie zit er in de jury?

Alleen al qua looks is het duo van vanavond, Philippe Geubels en Jandino Asporaat, bijzonder komisch. Allebei zijn ze kaal, ze zijn ongeveer even groot en ze dragen ook een zware bril. Iets waar ze zelf maar al te graag grapjes mee uithalen. Er zijn ook wel wat verschillen. Erik Van Looy verwoordde het zo:

Flauwste mop van de jury?

Vroeg in de aflevering merkte Erik op hoe bijzonder mooi de drie kandidates van vanavond zijn. Philippe gaf hem daarin gelijk en stelde dat de Slimste Mens vanavond veel weg had van een missverkiezing: “Miss Leuven, Miss Antwerpen, Miss Brussel”, zei de comedian over de drie kandidaten, over Erik zei hij: “Misbaksel.”

Meest aangebrande grap?

Philippe Geubels bekende, net als de kandidaten, op het toilet regelmatig Facebook te checken. “Kakken en Facebook, da hangt bij mij aanéén”, zei Geubels, “Het is zelfs zo erg dat ik soms als ik in de zetel zit te Facebooken ik per ongeluk begin te kakken.”

Deze grap was dan weer letterlijk aangebrand: tijdens de puzzelronde was “40 minuten op 180°” één van de hints die Kat kreeg. Nadat de puzzel opgelost was zei Philippe: “Als je mij in de oven zet krijg je hem”, wijzend naar zijn medejurylid Jandino.

Hoe verliepen de eerste rondes?

De 3-6-9-ronde begon met een “Italiaanse vraag” om Kat - die in Napels woont - snel wegwijs te maken. Het was echter een vraag over wagens en ze kent, naar eigen zeggen, niks van auto's. Opvallend was dat ook de andere vragen onbeantwoord bleven. Het waren dan ook geen eenvoudige opgaves.

Eva stond aan kop met 90 seconden, gevolgd door Kat met 70 en Tine met 60 seconden. De filmpjesronde was voor geen van de kandidaten een voltreffer, het duurde tot de puzzelronde eer Eva stevig de leiding nam met 168 seconden. Tegen het einde van de filmpjesronde kwam Kat dichterbij, ze moest Eva met slechts 7 seconden voor laten gaan. Dat beloofde voor de rest.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Nieuwkomer Kat scoorde 5 op 5 met een filmpje over de schietpartij in een nachtclub voor homo’s in Orlando en dankzij een fragment uit de HBO-serie Game of Thrones kroonde ze zich voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld. Ze was bijzonder blij. “De mooiste dag van mijn leven”, grapte ze nog. “Mooier dan mijn huwelijk!”

Hoe verliep de finale?

“We gaan elkaar kapot maken, hé”, zei Eva strijdvaardig voor de aanvang, maar de eerste klappen deelde Tine uit. De lichte voorsprong van Eva verdween als sneeuw voor de zon tot ze 5 op 5 scoorde dankzij “de zwaarste landdieren”.

Toch ging ze de mist in toen ze de naam van de tweede zanger van The Sex Pistols niet wist. Ze strandde op 52 seconden, een geluk bij een ongeluk want Tine, met 54 seconden op de teller, moest haar laten voorgaan. Eva had aan 3 goede antwoorden genoeg om haar naar huis te spelen. Dat deed ze ook dankzij de relatieve binnenkopper “de grootste Waalse politieke partijen.”

Wie zien we morgen in de Slimste Mens?

Tine ligt eruit, Eva kan - opnieuw op het nippertje - naar de volgende aflevering. Daar krijgen de dames gezelschap van programmamaker Eric Goens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer