REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Reddingsschip wil niet naar Spaanse haven varen, migranten springen uit wanhoop overboord

Spanje heeft aangeboden om het reddingsschip Open Arms, met aan boord meer dan 100 migranten, op te vangen in de haven van Algeciras. Maar de hulporganisatie zegt niet te kunnen ingaan op het aanbod. “Wij kunnen niet naar Spanje omdat we in een extreme humanitaire noodtoestand verkeren. De migranten moeten nú van boord. Algeciras zou zes dagen varen zijn”, laat een woordvoerster weten. Vanmiddag sprongen vier migranten uit wanhoop overboord.

79 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Dat ze weer in Lybië afgezet worden, dat is veel dichterbij. Die "reddingschepen" moedigen de instroom aan want ze weten dat ze zowieso opgevist en gepamperd worden.
  • Joseph Loose

    5 jaar geleden
    De Romeinen wisten het reeds met de rechtsregel "Nemo auditur suam turpitudinem alegan" ( Niemand zal gehoord worden die zijn eigen fout ter staving van zijn beweerd recht in roept.) Geruime tijd op zee doelloos ronddobberen en dan het zelf geschapen probleem als verantwoording inroepen is daar een duidelijke toepassing van. Daarop mag men niet toegeven.
  • Peter Van Cleemput

    5 jaar geleden
    We kunnen niet langer ingaan op de morele chantage die NGO's plegen door mensen bewust voor de kust van Libië aan boord te nemen en er vervolgens mee naar Italië te varen. Door het gigantisch aanzuigeffect dat ze opzettelijk creëren zijn deze organizaties verantwoordelijk voor DUIZENDEN drenkelingen de afgelopen jaren. Het is hoog tijd dat hier tegen opgetreden wordt.
  • Frank Van den Bulck

    5 jaar geleden
    Zet ze af op de Noordpool, plaats genoeg !
  • lucien lemahieu

    5 jaar geleden
    in de toekomst, EU grens potdicht, en in Afrika aan land. Bestuursleden NGO´s in den bak.