© BELGAIMAGE

Coppejans stoot door naar tweede kwalificatieronde US Open, Bonaventure en Minnen eruit

Kimmer Coppejans (ATP 138) heeft de tweede kwalificatieronde van de US Open bereikt. Hij versloeg maandag in New York de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 295) in drie sets. Na 2 uur en 9 minuten stond de 7-5, 3-6 en 1-6 eindstand op het scorebord.

Zijn opponent in de tweede van drie voorrondes wordt de Tsjech Zdenek Kolar (ATP 283) of de Amerikaan Michael Mmoh (ATP 197).

Ruben Bemelmans (ATP 181) neemt het in de eerste kwalificatieronde op tegen de Japanner Hiroki Moriya (ATP 213).

David Goffin (ATP 15) en Steve Darcis (ATP 186), met een beschermde ranking, zijn al zeker van een plaats op de hoofdtabel in New York. De US Open begint op 26 augustus.

Bonaventure en Minnen eruit

Ysaline Bonaventure (WTA 114) is maandag uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde van de US Open. Ze verloor in New York van de Indiase Ankita Raina (WTA 194) in drie sets. Na 1 uur en 34 minuten stond de 6-1, 1-6 en 6-2 eindstand op het scorebord.

De 24-jarige Bonaventure hoopte zich voor het eerst te plaatsen voor de hoofdtabel van de US Open. Eerder dit jaar debuteerde ze op de Australian Open en Wimbledon, waar ze telkens in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Kirsten Flipkens (WTA 109) en Yanina Wickmayer (WTA 162) treden eveneens aan in de kwalificaties. Elise Mertens (WTA 26) en Alison Van Uytvanck (WTA 66) hoeven geen kwalificaties te spelen in New York.

Greet Minnen (WTA 120) heeft zich maandag niet geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de US Open in New York.Minnen werd met 6-3, 6-4 geklopt door de Slovaakse Kristina Kucova (WTA 153).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer