De Franse president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron. © REUTERS

Frankrijk gaat nu uit van ‘no deal-brexit’ als standaardsituatie

De Franse regering werkt voor de voorbereidingen van de brexit voortaan met het ‘no deal’-scenario als standaardoptie in het achterhoofd. Dat heeft een hoge ambtenaar van president Emmanuel Macron op een briefing voor journalisten gezegd. De kans dat de Britten de Europese Unie verlaten zonder akkoord, is nu groter dan de optie mét akkoord, klinkt het vanuit het Elysée.

6 reacties

  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Zelf kiezen om Europa te verlaten en vervolgens Europa chanteren met van alle dreigementen.Als Europa daar nu aan toegeeft is het hek volledig van de dam en zal het ene land na het andere volgen, denk aan Hongarije, Polen en consoorten..
  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    Europa kan fluiten naar het geld bij een harde brexit? Gewoon alles in beslag nemen wat Brits is. Schepen, vliegtuigen,...
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Hij heeft er May uitgewerkt zgz. omdat hij het beter kon. Blijkbaar niet. En waar zit Faragh ?
  • jan verbruggen

    5 jaar geleden
    Blijkbaar is het bedrag al gedaald van 100 miljard naar 42,5 miljard ???. Is de pond dan zo sterk in waarde gedaald ? Europa kan beter beginnen denken om de Britse tegoeden in Europa te bevriezen. Zo niet, zullen we inderdaad kunnen fluiten naar onze centen.
  • Toon Schouteden

    5 jaar geleden
    Daar moest ieder EU-lid zich al van bewust zijn, lijkt me. Naar de toekomst toe zou ik ook ieder land dat weigert de euro als standaard munt te aanvaarden, uit de EU weren.