Op het schip zou nog een rantsoen voor vijf dagen beschikbaar zijn.
Volledig scherm
Op het schip zou nog een rantsoen voor vijf dagen beschikbaar zijn. © AFP

Alweer een reddingsschip in nood: Ocean Viking bijna zonder eten

De Ocean Viking, een reddingsschip dat migranten oppikt in de Middellandse Zee en al twee weken vastzit tussen Italië en Malta, dreigt zonder voedsel te geraken. Dat heeft de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) gezegd. Portugal is bereid om 35 van de 356 opvarenden op te vangen.

29 reacties

  • Tho Nae

    5 jaar geleden
    Het VBelang weet er raad mee we kiezen er voor en toch staan ze weer aan de kant denk de volgende verkiezing extra na
  • Christophe Vandepoel

    5 jaar geleden
    Als het eten op is hebben die Afrikanen toch nog wat blanke hulpverleners om in de grote stoofpot te steken. Ze kunnen dus nog wel even verder.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Die moreel superieuren hebben blijkbaar nog nooit van een shipshandler gehoord,of gewoon selectief doof voor logische oplossingen. Zoals gewoonlijk scheppen zij er behagen in prolemen te maken waar er absoluut geen zijn. mvg.
  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    Pure georganiseerde mensensmokkel, de enige oplossing is die van Savini de havens sluiten. De NGO's die deze mensen zogezegd "redden" maar in feite zorgen voor transport van illegalen mogen dit gerust doen maar dan moeten ze hun passagiers weer afzetten aan de kust van waar ze vertrokken zijn.
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Nogmaals als het mag.Lading uit kluiten gewassen jonge mensen.Zelden een vrouwmens met kind maar dat is voor galerij.Vraag wat hen en wie hen naar hier lokt.Hoe weten met zekerheid er te komen.Te lui om in eigen land aan opbouw te werken maar hiet leefloon om te niksen.Er zijn zeldzame uitzonderingen.Wie kan oversteek organiseren en de NGO er toevallig steeds als de kippen bij.Europa,zal vingertje opsteken naar ons nooit naar diktaturen en profitariaat ginder.Centjes????