De banken proberen intussen ook nog via onder meer de Europese bankenfederatie bij de Amerikaanse instanties te pleiten voor een oplossing.
Volledig scherm
De banken proberen intussen ook nog via onder meer de Europese bankenfederatie bij de Amerikaanse instanties te pleiten voor een oplossing. © Photo News

"Duizenden Belgen dreigen bankrekening te verliezen omdat ze toevallig in VS zijn geboren"

Banken zullen in de loop van 2020 mogelijk de rekeningen moeten afsluiten van heel wat Belgen die in de Verenigde Staten zijn geboren. Dat is het gevolg van Amerikaanse wetgeving om onder meer belastingontduiking tegen te gaan. Zo bevestigt bankenfederatie Febelfin vandaag.

4 reacties

  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Dus men zou alle banken in de wereld kunnen verplichten om informatie door te geven van alle rijken zodat ze niet langer belastingen kunnen ontduiken. Als men dit niet doet krijgt de bank een boete of kan men geen rekening openen. Toch raar hoe dat mensen zonder geld toch kunnen vastpinnen. Los het maar op als je een amerikaanse achtergrond hebt.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Heel normaal, hier plunderen ze alles en wonen dan zo gezegd in een belasting paradijs via een brievenbus adres. Komen dan over ( maar wonen wel hier) om zich goedkoop medisch te laten behandelen .......wij, wij mogen afdokken.
  • Raf Coppens

    5 jaar geleden
    eigenlijk zou dit wereldwijd moeten ingevoerd worden, ben je belg, duitser of nederlander dan mag je geen bankrekening hebben in een ander land of staat aangezien dit fraude is. een normaalste zaak waar ze een drama gaan van maken.
  • Herman De Boeck

    5 jaar geleden
    Geen enkele binding met de VS maar er toch een bankrekening hebben? Raar.