De brandweerman gaf het gordeldier te drinken.
Volledig scherm
De brandweerman gaf het gordeldier te drinken. © AFP

Brandweerman geeft dorstig gordeldier water na verwoestende brand Amazone

Een brandweerman in het verbrande Amazonegebied is een dorstig gordeldier te hulp geschoten. De man gaf het diertje water te drinken uit een beker nadat de leefomgeving van het gordeldier verwoest werd door een grote brand.

18 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Michel Marcelis : een afgebrand Amazonewoud herbebos je niet! Die ecosystemen op drie verdiepingen of meer kunnen nooit meer terugkomen! Die foto is trouwens erg misleidend: dat is geen afgebrand Amazonewoud maar eerder iets aangrenzend dat al ontgonnen was.
  • Frederic De Groote

    5 jaar geleden
    @ Walter ik ben 100% akkoord met je. De aarde zal zich uiteindelijk wel weer herstellen nadat de mens zichzelf heeft uitgeroeid door zijn allesvernietigende levensstijl. We gaan naar 10 miljard mensen en dat is meer dan deze aardbol aankan.
  • Frank Deridder

    5 jaar geleden
    Hier breekt mijn hart van. En waar blijft de internationale reactie?
  • stefan smeets

    5 jaar geleden
    We zijn ons eigen aant uitroeien, en misschien maar goed voor de dieren want zij verdienen ons niet!!!
  • Christophe Milpas

    5 jaar geleden
    Wereldleiders en media zitten maar mee te veroordelen en te roepen, deze brandend zijn al veel langer aan de gang, met als reden de overbevolking, die instant moet worden gehouden voor de economische groei, want het moet altijd maar meer en meer zijn. Men heeft hierdoor meer landbouw grond nodig.