Brandweermannen in Porto Velho in de regio Vila Nova Samuel die deel uitmaakt van de Amazone.
Volledig scherm
Brandweermannen in Porto Velho in de regio Vila Nova Samuel die deel uitmaakt van de Amazone. © AP

Bolsonaro weigert noodhulp G7 voor bosbranden Amazonegebied

De Braziliaanse regering heeft vandaag de 18 miljoen euro noodhulp van de G7 voor de bestrijding van de bosbranden in het Amazonegebied geweigerd. Dat heeft de kabinetschef van president Jair Bolsonaro bekendgemaakt.

55 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Ik ben zeker geen fan van Bolsonaro,maar hij heeft 100% over wat de herbebossing europa betreft..al moet hij toch alles in zijn land in het werk stellen om daar het bosbestand ook te redden.In principe is daar meer dan genoeg geld voor..jammer genoeg worden er miljarden verspilt aan oorlogen en belastingontwijkingen.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Natuurlijk weigert hij die hulp, dan kan hij niet genoeg verdienen aan het uitgebrande amazonewoud.
  • Philippe Deckers

    5 jaar geleden
    Terecht. In Europa bouwen ze alles vol en nu komen klagen dat er te weinig bomen zijn...
  • Sharon Debeul

    5 jaar geleden
    De bossen die er nog zijn, zijn 100x belangrijker dan de bossen die er opnieuw moeten komen. Het Amazonewoud zorgt voor het hier en nu en moet nu gered worden!!! De nieuwe Europese, Aziatische, Afrikaanse bossen zorgen voor de toekomst en moeten nu eveneens het licht beginnen zien. Het is een EN ; EN verhaal, geen OF ; OF.
  • Dietrich Van Helder

    5 jaar geleden
    En waarom zou Brazilië geen nieuwe landbouwgrond mogen creëren? Europa heeft in hun drang naar industrialisatie en expansie onze oerbossen vernietigd. Als Brazilië economisch wil groeien zouden ze niet mogen, omdat het Amazonewoud de groene long van onze planeet is. Mocht ik hun zijn, ik liet de rest van de wereld betalen voor het vruchtgebruik van die groene long. Jaarlijks het equivalent van de oppervlakte van het Amazonewoud als landbouwgrond.