Casse (in het wit) verloor in de finale van Sagi Muki (blauw).
Volledig scherm
Casse (in het wit) verloor in de finale van Sagi Muki (blauw). © REUTERS

Zilver! Matthias Casse moet in WK-finale zijn meerdere erkennen in Israëlische nummer twee van de wereld

WK judoMatthias Casse heeft zilver gepakt op het wereldkampioenschap judo in de categorie -81 kilogram. Onze 22-jarige landgenoot kwam in de finale uit tegen de Israëliër Sagi Muki. Het nummer twee van de wereld vloerde Casse met ippon.

14 reacties

  • Michael Vandamme

    5 jaar geleden
    Super gedaan. Nog maar 22 dus nog vele mooie topjaren voor zich.
  • jozef van riel

    5 jaar geleden
    En eindelijk eens een sportief ambitieuze Belgische sporter. Hij vindt dat ie geen zilver gewonnen heeft maar goud verloren!!!!!
  • ETIENNE BOECKX

    5 jaar geleden
    Er komen nog kansen man. Dikke proficiat met zilver !
  • jan hammel

    5 jaar geleden
    Kwade tongen hier in Tokio beweren dat de Iranier express verloor tegen onze fantastische Matthias om niet in de finale uit te komen tegen de Israelier. Mocht dat het geval zijn geweest dan had Iran hem niet in de finale laten deelnemen, hadden zij hier gewaarschuwd. De wereld judobond heeft hun dan in klare taal laten verstaan dat zij voor de vogende 3 jaar zouden geschorst worden indien Saied Molaei, mocht hij de finale halen, niet zou opkomen tegen Muki.Knap gedaan van Matthias! Sayonara.
  • August Leemans

    5 jaar geleden
    De mooiste sport die er is, maar zwaar. Op 5 minuten kan je stik kapot zitten en zeker tijdens een competitie. Bij mooie technieken moet men de beelden vertraagd laten zien en daar de juiste presentator bij, dat is om je vingers van af te likken. Moest meer op TV komen, want we waren er goed in en zijn het nog.