De inburgeraar moet Nederlands leren tot op het niveau B1 en ook aantonen dat hij zich onze cultuur heeft eigen gemaakt.
Volledig scherm
De inburgeraar moet Nederlands leren tot op het niveau B1 en ook aantonen dat hij zich onze cultuur heeft eigen gemaakt. © Getty Images/iStockphoto

“Taalvereisten voor inburgeraars in Vlaamse nota zijn onhaalbaar”

De kwetsbaarste groepen bereik je niet met de afschaffing van onkostenregelingen voor kinderopvang of vervoer, of met onhaalbare resultaatsverbintenissen inzake taal en kennis van de Vlaamse canon. Dat zegt het Minderhedenforum in reactie op de nota integratie van Vlaams formateur Jan Jambon. De werkgroep integratie van de onderhandelaars zit vandaag opnieuw samen.

61 reacties

  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Bijkomend probleem is natuurlijk dat we in een tweetalig land wonen. Je kan nooit dwingen iemand die in Vlaanderen woont Nederlands te spreken. Hij kan net zo goed een andere landstaal spreken als Frans of Duits. Of gaan we alle Franstaligen in Linkebeek verplichten Nederlands te spreken?
  • jan boden

    5 jaar geleden
    In Nederland kan het wel maar hier zou het onmogelijk zijn. Serieus blijven hé.
  • pierre de smet

    5 jaar geleden
    Gaat nooit lukken , kijk maar naar de faciliteiten gemeentes . Denk eerder een ballonnetje die ze opgelaten hebben om de VB kiezers wat te paaien . En dan de andere vraag zijn Trutten en Beke daarmee akkoord ?
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Makkelijk te doen. Het minste wat ze kunnen doen is Nederlands leren. Dat kan je in minder dan 2 jaar perfect doen.
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Al jaren aan een stuk krijgen zij bijna alles gratis, zogenaamd om hun de kans te geven allerlei opleidingen te volgen. Dit ten koste van eigen burgers die de rekeningen ervan gepresenteerd krijgen. Heeft het al iets opgelost? Niets, toch blijven deze organisaties hun gelijk te halen en de burgers nog meer geld uit hun zakken te kloppen. STOP ERMEE!