Belgische biefstuk is kwart duurder dan het Europees gemiddelde

© © Alexander Meeus

Barbecueën is voor een Belg duurder dan voor een Spanjaard, Pool of Brit. Het vlees in ons land is maar liefst 25 procent duurder dan het Europese gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Toch is er niet echt een grote stijging in vleesprijs op zich. Sinds 2015 is ons vlees 3 procent duurder geworden. In Oost-Europese landen zoals Polen is het vlees 6 procent duurder geworden en in Turkije zelfs 36 procent. Toch blijft België één van de koplopers in Europa.

nba

“De hoge prijs is grotendeels te wijten aan de arbeidskosten. Die liggen in de Oost-Europese landen veel lager. Een uitzondering in de lijst is het Verenigd Koninkrijk dat onder het Europese gemiddelde ligt. Vermoedelijk liggen de arbeidskosten daar ook lager”, vertelt bio-econoom Erik Mathijs. “Wel is er een kanttekening. Zo zal de kwaliteit van het vlees ook verschillen, maar daar wordt geen rekening mee gehouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen