Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Is een huis huren echt geld weggooien?

Sparen“Huren? Dat is toch geld weggooien.” Je hoort het geregeld, maar klopt dat wel met de realiteit? We doken even in de voordelen van huren versus kopen. 

78 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Wie nu eens hier en dan weer elders moet gaan werken kan tegenwoordig maar beter overwegen om een woonmobile kopen :-) Altijd dicht bij je werk !
  • Ja Rodrigus

    5 jaar geleden
    het enige nadeel aan kopen is dat je redelijk vastzit aan de locatie, je gaat niet direct verkopen als je werk verhuist. dat probleem heb je bij huren dan weer niet. Je kan ook een stuk grond kopen en huren, en later voor je pensioen het stuk grond terug verpatsen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Je bent niet echt slim als je huurt. Iedereen kan kopen, dat is geen excuus. Maar je moet er iets voor over hebben natuurlijk. In het begin, laat ons zeggen de eerste 5 jaar, is het veel moeilijker om je lening af te betalen, maar dankzij inflatie is het na een vijftal jaar mogelijk om al eens op vakantie te gaan. Na 10 jaar zal de huurprijs en de afbetelaing ongeveer op dezelfde hoogte staan, en daarna zal de afbetaling goedkoper worden om na 20 jaar weg te vallen.
  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Wij hebben destijds 12 jaar gehuurd en het verschil tussen de huur en wat we aan een lening hadden moeten betalen gespaard en voorzichtig belegd. Na 12 jaar hebben we ons huis met dat spaargeld gekocht zonder lening. Maar toen bracht sparen nog iets op...
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Voor mij is het enige probleem dat je niet de zekerheid hebt dat je kan blijven wonen in het gehuurde pand. Indien ik zou kunnen huren - mèt zekerheid dat ik er niet uitvlieg - voor 800 €/maand verkoop ik direct mijn eigendom. Als ik bijvoorbeeld 240.000 € krijg kan ik daarmee 300 maanden of 25 jaar huren. Daarin zit nog niet inbegrepen een kadastraal inkomen van 1200 € dat ik niet meer zou moeten betalen en een pak kosten die voor de eigenaar zijn. Die 25j worden er dus gemakkelijk 30 of meer.