Brandweer moet hele nacht nablussen in Oude Weverij

De brandweer heeft de hele nacht nageblust op de terreinen van De Oude Weverij in Mechelen. Daar was woensdagnamiddag een smeulende dakbrand ontstaan.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Hevige dakbrand in Oude Weverij zet Nekkerspoel onder de rook

Ook donderdagmorgen is er nog een ploeg van vier brandweermannen ter plaatse om na te blussen. De dakbrand in het gebouw in de Nijverheidstraat brak woensdag om iets na 16u uit. “Door openingen in het dak te maken, probeerden we de brand te blussen. Uiteindelijk werd het dak te instabiel en hebben we beslist om het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden. Het gevaar voor onze eigen mensen was te groot”, zegt Karel Van Heetvelde, luitenant van de hulpverleningszone Rivierenland.

Een dertigtal manschappen van de posten Mechelen, Rumst, Putte en Willebroek waren uren in de weer om de brand te bedwingen. Door de felle rookontwikkeling werd aan omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Omstreeks 22.40u was de brand grotendeels geblust. “Om 1u afgelopen nacht is de laatste autopomp teruggekeerd naar de kazerne. Er is wel een ploeg van vier mensen achtergebleven om na te blussen. Die hebben we geregeld afgelost”, legt de brandweerofficier uit.

Het gebouw waar de Armeense gemeenschap een ontmoetingscentrum heeft, is volledig verloren. De oorzaak van de brand ligt vermoedelijk bij roofingwerken eerder op de dag.

© Sven Van Haezendonck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER