© BELGA

Weer prijs in Europa: Standard loot Arsenal in loodzware groep, AA Gent treft opnieuw Wolfsburg

De Belgische ploegen krijgen nog een topploeg over de vloer in Europa. Standard werd in de Europa League immers uitgeloot in een loodzware groep met de Engelse topclub Arsenal (verliezend finalist van vorig seizoen) en het Duitse Eintracht Frankfurt (verliezend halvefinalist van vorig seizoen), aangevuld met Vitoria SC uit Portugal. AA Gent krijgt Wolfsburg, Saint-Etienne en Oleksandria.

In totaal gingen er 48 ploegen in de trommel. Zij werden onderverdeeld in twaalf groepen van vier. Gent zat in pot twee, Standard in pot drie. De top twee van elke poule plaatst zich voor de zestiende finales.

De Buffalo’s kwalificeerden zich donderdag ten koste van het Kroatische Rijeka, Standard hoefde geen voorrondes te spelen. De Rouches kregen het ticket dat bekerwinnaar KV Mechelen werd afgenomen in het matchfixingschandaal. Antwerp, de derde Belgische vertegenwoordiger in de Europa League, strandde in de laatste voorronde tegen AZ.

Kampioen KRC Genk en Club Brugge treden dit seizoen aan in de Champions League. Daarvoor werd donderdag geloot. Genk zit in een groep met titelverdediger Liverpool, Napoli en RB Salzburg. Brugge mag het opnemen tegen Real Madrid, PSG en Galatasaray.

Standard tegen verliezend finalist

Met Arsenal treft Standard de verliezend finalist van vorig seizoen. De Gunners gingen toen in de finale onderuit tegen het Chelsea van Eden Hazard. Arsenal eindigde als vijfde in de Premier League en greep zo net naast een Champions Leagueticket. Het huidige seizoen begon de ploeg van Unai Emery met 6 op 9.

Eintracht Frankfurt deed het vorig seizoen eveneens uitstekend in de Europa League. Pas in de halve finale eindigde het avontuur tegen Chelsea. De Duitsers verloren wel topschutter Jovic aan Real Madrid.

Vitoria Guimaraes, de nummer vijf uit Portugal, overleefde drie voorrondes om zich te kwalificeren voor de poules. Het zette achtereenvolgens het Luxemburgse Jeunesse Esch, het Letse Ventspils en het Roemeense Steau Boekarest opzij.

AA Gent tegen (lastige) oude bekende

AA Gent treft met Wolfsburg de nummer zes uit de Bundesliga van afgelopen seizoen. Met 6 op 6 begonnen Casteels en co. uitstekend aan de nieuwe competitie. De Duitsers zijn een oude bekende voor de Buffalo’s. In het seizoen 2015-2016 speelden de teams tegen elkaar in de achtste finales van de Champions League. Wolfsburg trok toen aan het langste eind maar ging er vervolgens uit tegen Real Madrid.

Saint-Etienne kwalificeerde zich voor de poules van de Europa League dankzij een vierde plaats in de Ligue 1 (na PSG, Rijsel en Lyon). ASSE kent met 4 op 9 een wisselvallig seizoensbegin.

FC Olexandria is de nummer drie uit de Oekraïense competitie, na Shakhtar Donetsk en Dinamo Kiev. Het team speelt voor de derde keer Europees en zit voor het eerst in de groepsfase van de Europa League.

Groep A

- FC Sevilla (Spa)

- APOEL (Cyp)

- Qarabag (Aze)

- Dudelange (Lux)

Groep B

- Dynamo Kiev (Oek)

- FC Kopenhagen (Den)

- Malmö (Zwe)

- Lugano (Zwi)

Groep C

- FC Bazel (Zwi)

- Krasnodar (Rus)

- Getafe (Spa)

- Trabzonspor (Tur)

Groep D

- Sporting (Por)

- PSV (Ned)

- Rosenborg (Noo)

- LASK (Oos)

Groep E

- Lazio (Ita)

- Celtic (Sch)

- Rennes (Fra)

- Cluj (Roe)

Groep F

- Arsenal (Eng)

- Eintracht Frankfurt (Dui)

- Standard

- Vitoria (Por)

Groep G

- Porto (Por)

- Young Boys (Zwi)

- Feyenoord (Ned)

- ?Rangers (Sch)

Groep H

- CSKA Moskou (Rus)

- Ludogorets (Bul)

- ?Espanyol (Spa)

- Ferençvaros (Hon)

Groep I

- Wolfsburg (Dui)

- AA Gent

- Saint Etienne (Fra)

- Olexandriya (Oekr)

Groep J

- AS Roma (Ita)

- Mönchengladbach (Dui)

- Istanboel Basaksehir (Tur)

- Wolfsberg (Oos)

Groep K

- Besiktas (Tur)

- Braga (Por)

- Wolverhampton (Eng)

- Bratislava (Slk)

Groep L

- Manchester United (Eng)

- Astana (Kaz)

- Partizan (Ser)

- AZ Alkmaar (Ned)

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik