Het gaat om Freeway Cola (Light)-flessen van twee liter.
Volledig scherm
Het gaat om Freeway Cola (Light)-flessen van twee liter. © RV

Lidl roept flessen cola terug: bodem kan barsten bij hoge temperaturen

Supermarktketen Lidl haalt tweeliterflessen cola uit de rekken van huismerk Freeway Cola en Freeway Cola Light. Bij hoge temperaturen zou de bodem van de flessen kunnen barsten en zouden de doppen spontaan kunnen loskomen.

4 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Hans Mannaerts: Maar dan is er toch wel iets fout met de cola zelf, namelijk dat er teveel koolzuurgas in zit (waardoor de druk in deze flessen te hoog is). Is teveel koolzuurgas in een frisdrank geen probleem voor wie die frisdrank drinkt ?
  • Hans Mannaerts

    5 jaar geleden
    Albert De Vries: heel eenvoudig. Een fles die open is geweest is minder gevaarlijk door de lagere druk in de fles en vormt dus geen probleem meer. Daarnaast is het niet te bewijzen of je de fles hebt leeg gegoten danwel of je de fles hebt leeg gedronken. In dat laatste geval heb je geen schade geleden.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Het zal dus gaan om te veel druk op de fles. Wie zich hiervan niet bewust is, kan zichzelf of anderen verwonden. Voedselveiligheid is dus een ruim begrip.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    "Lidl België vraagt klanten om de artikelen niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel." Is er dan op zich iets ongezonder met deze cola (dan dat cola normaal al is) ? Want er is waarschijnlijk al behoorlijk wat opgedronken van deze flessen "code ME3" cola... Vaag bericht vanwege Lidl