Steeds meer mensen komen met de fiets naar het werk en krijgen daarvoor een fietsvergoeding.
Volledig scherm
Steeds meer mensen komen met de fiets naar het werk en krijgen daarvoor een fietsvergoeding. © Getty Images/Cultura RF

Kwart meer fietsvergoedingen in twee jaar tijd

Het aantal werknemers dat met de fiets naar het werk komt en een fietsvergoeding krijgt, is in twee jaar tijd met een kwart gestegen. Het totale uitgekeerde bedrag steeg zelfs met een derde, omdat de fietsende werknemers ook meer kilometers aflegden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

17 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Er moeten nog véél meer groene geitenwollensokken zich uit de auto laten jagen door een fietsvergoeding om te verongelukken met onze brokkel infrastructuur en binnenkort de melkkoe te worden ipv de auto,goed bezig met in eigen vel te snijden...benieuwd hoeveel fietsers er zullen zijn in het putteke van de winter of herfststormen met bakken regen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    iedere dag 40km met speed peddelen waar je niet verplicht bent te trappen. als je iedere dag meer dan 1,5km te voet gaat, naar u wagen. dan nog bespaar je 10€ per dag. In een half uur ben je er, zonder stress.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Je wil niet weten hoeveel er met de fiets aankomen op 't werk die 3 km verder hun wagen geparkeerd hebben ,ook een manier om gratis naar 't werk te rijden ,fietsver-goeding betaald verbruik wagen,niet waar ,jazeker.
  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Gisteren in zeeland geweest.wat een fietsinfrastructuur.dan Deed ik mijn auto weg met zo een infrastructuur,desondanks zijn meer dan 90 procent van mijn verplaatsingen fietsverplaatsingen. Maar hier is de fietser nog steeds tweederangs.
  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    En toch zijn de files even groot?