Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Echtpaar klaagt over te weinig Frans in Canadees vliegtuig en krijgt 14.000 euro

Luchtvaartmaatschappij Air Canada moet een echtpaar een forse schadevergoeding betalen en een excuusbrief aan hen schrijven voor het schenden van hun taalrechten. Dat heeft de rechtbank in Ottawa deze week besloten.

10 reacties

  • Jurgen De doncker

    5 jaar geleden
    Dus met een boete te betalen aan die mensen is het opgelost? Idiote rechter en idiote mensen, moest ik de luchtvaartmaatschappij zijn ze komen nooit meer op hun vluchten!
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Ah ja, en hier in België worden binnenkort 50 talen gesproken. Moeten dan alle vluchten die van hieruit vertrekken al die talen opnemen in hun instructies aan boord? Tegen dat de instructies in elke taal gegeven worden, ben je ter plaatse. Ze zouden wereldwijd Engels als 2e taal moeten aanleren, dan is er straks geen taalprobleem meer tussen de mensen overal ter wereld. En dan krijg je zulke zever niet, want iedereen verstaat iedereen.
  • Norbert Thieren

    5 jaar geleden
    Is normaal, wij krijgen ook een vergoeding omdat alles in het Frans is in Brussel.
  • Marc Saerens

    5 jaar geleden
    En zoals we ze kennen spreken de meeste Franstaligen enkel hun Frans, en dat is 't. Niets, geen andere taal, dat is dan ook de reden dat je ze niet ziet in Spaans-,Engels- en Nederlandstalige gebieden. Waarom denkt u dat men in Afrika, Frans kan praten??Omdat de Franstaligen denken dat hun gewauwel een wereldtaal is............. :-))
  • André Van der Poorten

    5 jaar geleden
    Hop Vlamingen , allen naar Brussel om de tweetaligheid te eisen ! Een voorwaarde : Spreek zelf uw taal in Brussel ! Nu is het zo dat men graag laat zien dat men frans kan spreken , de wallons lachen in hun vuist !