EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier
Volledig scherm
EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier © AFP

EU-hoofdonderhandelaar Barnier "niet optimistisch" over kans op brexitakkoord

buitenlandIn een tribune in de krant The Sunday Telegraph toont de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier zich "niet optimistisch" over de kans dat het Verenigd Koninkrijk alsnog met een akkoord over de boedelscheiding uit de Europese Unie vertrekt. Hij bevestigde er nogmaals dat de Europeanen niet willen raken aan het akkoord dat op tafel ligt.

6 reacties

  • Michel Stallaert

    5 jaar geleden
    Europa gokt maar kan door haar strakke houding en angst voor andere exits alleen maar verliezen. Laat de Britten toch gaan, en probeer reeds nu een goed handelsakkoord te maken, zodat er een win,win situatie ontstaat. Als europa dit niet aankan, dan is het misschien waar dat europa te duur wordt voor de aangesloten landen. Misschien moet europa inplaats van een krampachtige houding denken aan afslanken en efficientie.
  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Richard Derijcke, vreemde kronkel in je hersenen, aangezien de Britten zelf voor een Brexit hebben gekozen. Wat heeft de EU hiermee te zien??
  • Mark Van Damme

    5 jaar geleden
    Zijn de engelsen de slimsten? of de domsten? Ik denk het eerste.. we zullen het zien.. ze krijgen toch hun autonomie al terug dat is al iets...
  • Richard Derijcke

    5 jaar geleden
    Barnier en Verhofstadt hadden maar 1 doel voor ogen, de Britten vernederen. Ze zullen weldra anders zingen. Gewoon doen, Boris.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Bij de brexit zullen de bedrijven zich niet houden aan grenzen dat kan EU niet kunnen beletten