Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © photo_news

Honderden werknemers Waalse wapenindustrie de straat op: “Regels voor export zijn te streng”

Meer dan 600 werknemers uit de Waalse wapenindustrie betogen deze namiddag in Namen. Ze willen van de politieke partijen die onderhandelen over een nieuwe Waalse regering horen welke toekomst hun sector nog heeft. Volgens de vakbonden zijn de Waalse regels voor wapenexport te streng. 

19 reacties

  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Nochtans kunnen de regels voor Vlaanderen niet streng genoeg zijn volgens de Franstalige opinie. Zie hoe men in Wallonië moord en brand schreeuwde toen zelfs maar een niét militair Saoedische bedrijf wilde investeren in Antwerpen.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Als de Waalse wapenindustrie alles op een klein pitje zet, zullen de andere wapenproducerende landen dat maar al te graag horen. Zij wij nu zo naief om te denken dat wij dat alleen in handen hebben? Alle vermogende landen maken zelf wapens. Andere voeren ze massaal uit. Denk maar aan de AK47. Je moet veel groen achter de oren hebben om te geloven in een wapenvrije wereld. De Waalse werknemers hebben groot gelijk.
  • Franc saas

    5 jaar geleden
    Zjeppe Fierens >> zo is dat , wapens zijn nergens goed voor ........... Ik heb die hypocrisie nooit begrepen. Met verwonderde en afkeurende blikken Amerika veroordelen voor hun wapenlobby en terwijl één van de grootste wapenproducenten huisvesten...
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Ik heb die hypocrisie nooit begrepen. Met verwonderde en afkeurende blikken Amerika veroordelen voor hun wapenlobby en terwijl één van de grootste wapenproducenten huisvesten...
  • Raoul Hoylaerts

    5 jaar geleden
    de bedoeling van een wapenfabriek is wapens verkopen.fn zijn van de beste ter wereld.voor de mensen die er werken zijn die wapens hun inkomen.net zoals in labo's vergif gemaakt wordt.denkt er iemand dat fn sluiten een garantie is voor wereldvrede?