Servais Verherstraeten (CD&V) pleit voor een upgrade van de noodbegroting tot een soort minibegroting, een voorstel dat ook N-VA-fractieleider Peter De Roover steunt.
Volledig scherm
Servais Verherstraeten (CD&V) pleit voor een upgrade van de noodbegroting tot een soort minibegroting, een voorstel dat ook N-VA-fractieleider Peter De Roover steunt. © Photo News

België zit in slechte financiële papieren, maar Kamerdebat over begroting is niet voor meteen

Een parlementair debat over de slechte budgettaire situatie van ons land is niet voor meteen. De regering gaat alvast een nieuwe noodbegroting met voorlopige twaalfden indienen. CD&V pleit ervoor om die noodbegroting op te waarderen en een reeks politiek ongevoelige maatregelen te nemen die een verdere verslechtering helpen voorkomen. 

81 reacties

  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    " Verandering " van nva is veranderd in " wij spelen mee "en wij willen de beste zijn . maw wij pakken de meeste postjes . Voorbeeld Koen Kennis van bij ons in Antwerpen he jokke . Een begroting op orde gaat niet over het verleden maar over het heden . Top prioriteit van De Wever . Vergeten jokke ?
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Jokke,u blijft volharden in leugens,maar 'vergeet' dat onder Di Rupo ondanks de zware bankencrisis onder zijn beleid de begroting in verhouding veel beter op orde zat dan nu. Terwijl er nu de heilige economie op zijn best gaat,gaat Belgie nog dieper in schulden door verarming op middenveld te creeren en fiscale cadeau's voor rijksten.
  • marc tamar

    5 jaar geleden
    Belgie in financieel problemen door de knoeiboel van de regering.Onze politiekers zijn hun loon niet waard.
  • Toon Westing

    5 jaar geleden
    zal ik eens als bliksemafleider fungeren voor jullie politiekers,let op hier komt het,bij ons in Holland klotst het geld over de rand.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Ronny Ooijen Tom Faes moesten vorige trado regeringen 40 jaar gedaan hebben wat moest was er geen 450 miljard schuld .Misschien toch nog proberen het op de 4 jaar NVA in de regering te steken.Ronny de diesel en benzine was onder Elio veel duurder dan nu.4 partijen waarvan 1 partij trachtte te hervormen en af te schaffen en telkens stonden de trado partijen alles in de weg.Postjes en hun zuilen het enige waar trado partijen aan denken hopelijk nieuwe verkiezingen.